2017-01-25 1740 浏览
大家知觀塘好多工廠大廈,裡面有不少美食,今日就帶住小胖女黎到呢間慕茶,其實呢間野之前已經食過一次架啦,個時應該岩岩開,裝修簡單,但今次黎到已經裝修好哂,入到去有種柔和既感覺,非常舒服.餐廳主打茶料理,仲有ALL DAY BREAKFAST及其他西餐意粉我地當然叫左兩個早餐黎做LUNCH啦傳統同慕茶既分別大家睇相都大既見到啦有炒蛋個碟係傳統,太陽蛋個碟係慕茶VERSION,兩碟早餐都有好香既雜菇,香腸,薯餅,大大隻番茄,仲有類似炸饅頭夾住燒牛肉,另外慕茶版配有窩夫,好豐富,兩人分黎食絕對夠另外點左兩杯飲品,伯爵茶朱古力同抹茶紅豆,抹茶紅豆黎講味道甘,紅豆又帶甜,兩樣溝埋個口感飲落好夾,至於伯爵茶就帶有好濃既茶香,如果飲開既朋友一定鐘意,當然唔少得食甜品啦,綠茶cheese cake 同手工雪糕一定要食個cake味道帶小小酸,面頭食落仲有陣好香既綠茶味,最後功夫茶味雪糕真係好正,你係好似食緊個杯茶落肚咁,唔會好甜,淡涼清香茶味,仲有玄米茶雪糕亦都好正兩種雪糕放埋一齊食,兩種味都係好有分別,一定要試

入到去有種柔和既感覺,非常舒服
我地當然叫左兩個早餐黎做LUNCH啦
傳統同慕茶既分別大家睇相都大既見到啦
有炒蛋個碟係傳統,太陽蛋個碟係慕茶VERSION
,兩碟早餐都有好香既雜菇,香腸,薯餅,大大隻番茄,

至於伯爵茶就帶有好濃既茶香,如果飲開既朋友一定鐘意,

當然唔少得食甜品
,綠茶cheese cake 同手工雪糕一定要食

你係好似食緊個杯茶落肚咁,唔會好甜,淡涼清香茶味
,仲有玄米茶雪糕亦都好正
兩種雪糕放埋一齊食,兩種味都係好有分別,一定要試
2016-12-04