2019-02-01
呢間其實係一間地鋪,店舖設計都頗開揚的,而且還面向馬路,但佢廚房都唔係向住馬路,都可以放心食店一定係睇中香港人中意打卡而有呢個「即食雞翼」既概念,個人認為食店既market雖然窄,但我欣賞佢好有創意,睇準社會趨勢同各吃貨既喜好(覺得普遍人都會中意食雞翼),加上裝修都唔錯,有一個打卡位,寫住「不要儀態,只想吃雞翼」,都幾有gimmick,啱晒中意打卡一族,尤其女士;裝修、餐牌、包裝主要都是粉紅色,真係好少女風啊呢個backdrop我都無特別影,相信其他食評都唔少我同朋友都係第一次咁豪爽咁食雞翼,話就話佢係一間小食店,但我地兩個女仔都可以話直頭當埋做晚餐,都好夠飽有九款選擇,有港式有泰式有西式有「花式」,款式都好有創意同都幾吸引,因為市面上餐廳都好少有咁多特別味!另一方面就係佢有幾個「點餐方案」,都好睇吃貨想食幾多款味道既雞翼記得做個精明消費者半開放式廚房 - 八卦既我好似記者咁偷影咗入面,見到裡面得兩個人默默耕耘,即叫即整,真係收單即整,環境都尚好、整潔由於佢地太多客,太多單,就連外面工作既職員都間唔中入去幫下手,合作做好每一單生意講番食物方面,我同朋友每人嗌咗兩款味道,每款四隻,人均消
講番食物方面,我同朋友每人嗌咗兩款味道,每款四隻,人均消費$70多
佢地啲包裝都好靚,每人會有一包手套,一包有兩隻,用完都無成手油,品質保證;加上每碟雞翼都有一支旗仔,應該都係打卡既道具事後仲可以撩牙添!
先講文青風玫瑰 - 有濃濃既玫瑰香,一拎上手熱辣辣,係熱到拎唔到好耐!新鮮出爐,好~好~味,最中意呢隻味,每啖都有甜味,似係炸完後再有塗上一層蜜糖再煎,最後灑上玫瑰既花瓣,食得架,每啖都食落好香口
再之後係港式避風塘蒜香 - 又一最愛,完全無後悔叫咗呢兩款,第一個評價係:好重料!一睇就知餐廳唔吝嗇食品質素,灑係雞翼面既蒜香粒絕對係𣎴可少,係精髓!每啖都有蒜粒辣椒,真係不得了,好火辣,冇野飲實在搞唔掂,但真係食到停唔到口,太惹味,好似我咁中意食辣既吃貨切勿放過
再之後就係黑松露蒜香勇士 - 一拎上手,陣味已經攻咗入鼻腔,相對地,呢款雞翼既蒜香就唔算好出,因為都比黑松露既味完美地蓋過晒;再加入少少紫菜絲作點綴,口感都變得冇咁單調~
最後就係濃味三重芝士流 - 呢個選擇確實係令人又愛又恨一來佢絕對係愛芝士之人既必點之選,事關目測之下,認為雞翼中有最少有兩種芝士,第一種撒喺面既係芝士粉,第二種再淋面既係熱熔既流質芝士,足料得黎好邪惡!酵味好濃!
但溫馨提示:如果你有叫其他雞翼,建議你最後先食其他,如果唔係搞到成手都係芝士,食其他就唔方便了
滿載而歸,新既一樣,包裝好user-friendly同好靚啊,有齊晒所有需用物品
送上一張大合照各位吃貨食完後記得利用你眼前既鏡,並善用啲旗仔撩乾淨啲牙先好走啊~