2024-03-11
約咗媽媽食Lunch,同佢嚟到中環好出名嘅黃色餐廳🟡Monmono🟡,慰勞一下我最愛嘅媽媽🫶🏻🫶🏻每份Lunch set會有Chef’s special & Starter & Main,多款西班牙餐前小食同主菜可以揀,非常吸引😻我嘅Starter揀咗《Chorizo Bikini Sandwiches 》,烘烤吐司入面夾住西班牙辣肉腸&水牛芝士,加上墨西哥辣醬味道豐富👍🏻主菜係《Tiger prawn spaghetti》,蝦好大隻又彈口,抵食😽媽媽揀咗《Tortilla de Patatas》作為Starter,蛋餅好厚身,入面唔會過於乾,仲keep到蛋汁👏🏻主菜係《Crispy chicken roll》,醬汁用咁雞內臟煮,所以味道更濃縮,係一大加分位😸