2022-11-30 184 浏览
依家踢緊世界盃,可惜屋企冇得睇,唯有搵間有世界盃直播的餐廳一邊食一邊睇。Y Show Tasty不但有得睇世界盃,而且最緊要係不限時,食住睇幾耐都得,而且食物質素也非常高,雖然呢場波我支持的日本隊輸咗,但有美食搭夠,心情一樣興奮。帶子濃蝦湯湯底非常濃厚鮮滑,一入口就滿嘴鮮甜,蝦🦐味特濃,中間帶子煎有點蕉蕉地,吃起來就非常軟熟鮮味。蒜片辣椒白酒煮意粉這是個帶有東方口味的意粉,蒜片白酒煮意粉本來就是經典意粉的煮法,餐廳加入了辣椒,香辣口味提升之餘,更適合亞洲人,非常解膩,我個人挺喜歡💕YST烤乳豬第一次吃西式烤乳豬,1/4隻B B乳,肉滑皮又薄又脆,這豬皮烤得比薯片還脆,還配了芥末醬,超好吃。開始吃的時候還用刀叉🍴,由於乳豬有骨頭而且太好吃的關係,中段已經開始用手吃,邊吃邊看世界柸,爽呀👍🏻

帶子濃蝦湯

蒜片辣椒白酒煮意粉