2023-01-30
見"味火鍋"食評出名無限時火鍋, 食物種類多, 服務好. 見它在旺角開新店, 即日訂位也有位, 親身自己來品嚐, 不過食完後對火鍋食材選擇有點失望😐是日每位$318+10%服務費, 每位$350. 頭盤選擇半隻芝士焗龍蝦, 肉質還好.接著選擇火鍋湯底, 除湯底#7
不能做 鴛鴦鍋, 其他湯底可以自由配搭. 餐廳先送來一個海鮮拼盤(海蝦/蟶子/鮑魚/龍躉片/廣島蠔/花甲/蟹柳/蝦丸/墨魚丸)&牛肉拼盤, 可惜海鮮不是樣樣好, 牛肉超薄&碎濕濕. 食完以上食物, 便自行用QR code落單, 肉類只有美國肥牛&豚肉, 其他就是丸類, 餃類&蔬菜類. 如你喜歡食丸&餃, 你一定食得好開心, 而我就食到有點乏味. 我本人覺得可以加多一些肉類選擇, 例如雞件(見頭盤也有雞煲選擇), 魚類(普通鯇魚片/脆肉鯇也可以), 不是不停食丸......, 而丸類&餃類質素普普通通. 餐後可以like FB/IG, 餐廳便送上一杯movenpick雪糕作尾聲. 這餐廳亦有可取之處就是有多款細支裝汽水選擇, 其他款式飲品也算多. 這餐廳適合一班朋友聚會, 因為不限時間. 而我下次寧願選擇用餐有限時, 提
接著選擇火鍋湯底, 除湯底#7 不能做 鴛鴦鍋, 其他湯底可以自由配搭. 餐廳先送來一個海鮮拼盤(海蝦/蟶子/鮑魚/龍躉片/廣島蠔/花甲/蟹柳/蝦丸/墨魚丸)&牛肉拼盤, 可惜海鮮不是樣樣好, 牛肉超薄&碎濕濕.
這餐廳亦有可取之處就是有多款細支裝汽水選擇, 其他款式飲品也算多. 這餐廳適合一班朋友聚會, 因為不限時間. 而我下次寧願選擇用餐有限時, 提高食物質素.