芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
2020-06-25 19 浏览
太和同大埔食肆多不勝數,朋友都係新界人,所以去返新界食就最方便,而且食肆選擇多,好多都卧虎藏龍,中伏機率比較細。話明串燒酒場,當然有串燒有酒啦,呢度既串燒選擇非常多,花多眼亂,我同朋友都諗左一陣先決定到,因為好多都想食,串燒因為係即叫即燒,所以order完串燒就叫杯啤酒同朋友一路傾一路等,我叫左杯Samuel Adams,我覺得好啱女仔飲,因為苦味唔太出,幾順滑,易入口,適合一啲想飲酒但又唔受得苦既人。其實都唔係等左好耐,傾到咁上下啲串燒就陸續上檯,我好鍾意佢地用木板上,因為賣相好靚,我地叫左椒鹽鮮白鱔串、招牌茄子燒、燒芝士年糕、燒羊架、鹽燒牛舌心、香蔥燒半殼扇貝、燒菠蘿、玉子燒、炸拉絲水牛芝士條同日本一口番薯仔燒。唔係講笑,真係樣樣野都好好味,尤其是鹽燒鮮白鱔串、招牌茄子燒、燒芝士年糕、燒羊架,呢幾樣係必叫,白鱔好厚肉,好juice,而塊皮就燒到脆卜卜; 原條茄子勁大條,連埋大量蒜同蔥一齊食係好惹味; 燒芝士年糕外面燒到乾身,煙煙韌韌,入面既芝士就軟綿綿,口感一流; 羊架完全唔韌,少少羊羶味,啖啖肉,唔駛點醬都好夠味。總括黎講,餐廳環境幾舒服,座位夠寬敞,坐得幾舒服,真係可以坐到個人

唔係講笑,真係樣樣野都好好味
總括黎講,餐廳環境幾舒服,座位夠寬敞,坐得幾舒服,真係可以坐到個人好relax; 價錢方面又唔貴,因為食物質素都真係幾好,同朋友開心gathering或者屋企聚餐都幾好,當晚仲見到有小朋友既家庭黎食添。
2020-06-11