餐厅: 快樂漁港酒家
资讯:

2018-03-12 1638 浏览
今晚Kiwi同友人们去咗鲤鱼门,食!海!鲜!行过每间海鲜舖都不断sell我地,最后拣咗呢间睇到海景嘅快乐渔港酒家。有啲酒家会逐碟唔同煮法唔同价钱,邢呢间就公道啲每人比100蚊就任你咩煮法煮几多都得。一叫完海鲜侍应就先送上豆腐汤,清清地几鲜甜。豉椒炒蛏子。蛏子好爽,配合埋个豉椒咸度刚好,真系可以捞几碗饭食。蒜蓉粉丝蒸扇贝。好鲜甜,蒜蓉味唔算太重同埋粉丝食一流。果皮蒸鲍鱼。虽然冇乜果皮味,但肉质ok,唔会韧。酥炸生蚝。好特别,外面好酥脆,入面个蚝都好有份量,唔错。一鱼两食,啲肉好腍,叫一种海鲜可以食到唔同口味,好抵食。最后有生果同椰汁桂花糕送,作个完美嘅结号。
今晚Kiwi同友人们去咗鲤鱼门,食!海!鲜!

一叫完海鲜侍应就先送上豆腐汤,清清地几鲜甜。
豉椒炒蛏子
蒜蓉粉丝蒸扇贝
蒜蓉粉丝蒸扇贝。好鲜甜,蒜蓉味唔算太重同埋粉丝食一流。
果皮蒸鲍鱼
果皮蒸鲍鱼。虽然冇乜果皮味,但肉质ok,唔会韧。
酥炸生蚝
酥炸生蚝。好特别,外面好酥脆,入面个蚝都好有份量,唔错。
一鱼两食,啲肉好腍,叫一种海鲜可以食到唔同口味,好抵食。
生果及椰汁桂花糕
最后有生果同椰汁桂花糕送,作个完美嘅结号。
2018-03-11