2011-02-02 152 浏览
話說,屋企人想早食團年飯。本來想食自助餐,但心水既酒店早已爆滿。所以就決定叫盆菜食,仲加多個風山水起。風山水起一個唔錯既美食。主要有煙三文魚、鮑片、蝦球及帶子等等。再加上碎花生、薄脆、芥茉、麻醬及柑桔汁。再"撈喜"海蜇、青瓜絲、紅薑絲及蘿蔔絲。呢個真係幾有創意,將咁多新鮮既配料撈喜。絕對係好意頭之作,而且效果都唔錯。味道酸酸地,都算幾開胃架。但要挑剔既係,配料既蜜瓜唔太新鮮。不過都唔係太重要既,最重要既都係有煙三文魚同帶子既配料。我先想食呢個風山水起。其實個意頭都係最緊要,希望可以撈喜撈喜啦。鮑魚瑤柱福袋盆菜呢個盆菜用料都幾多,有蠔皇扣鮑魚、原粒瑤柱、茄汁中蝦等19款用料。整體上都唔錯,雖然鮑魚既size唔算太大,但味道都唔錯。而我覺得呢個盆菜雖然同圍村既質素無得比,但以快餐店所製作既盆菜,已經相當抵食。此外,令我驚喜既係炆腩仔。呢個真係幾淋同好有肉味,真係幾正。仲有個魷魚,亦都令我覺得美味。因為呢個魷魚真係幾入味,同平時食開既有分別。整體上,呢個盆菜真係算超水準之作。連識食美女都讚好。呢餐真係幾好食,有超水準既盆菜再加上撈喜。相信呢個新年可以心想事成、學業進步啦。希望再有翻兜既機
菜食,仲加多個風山水起。

風山水起
一個唔錯既美食。主要有煙三文魚、鮑片、蝦球及帶子等等。
再加
既都係有煙三文魚同帶子既配料。我先想食呢個風山水起。
其實個意頭都係最緊要,希
望可以撈喜撈喜啦。
撈喜既汁醬同配料
風出水起
用料。
圍村既質素無得比,但以快餐店所製作既盆菜,已經相當抵食。
此外,令我驚喜既係炆腩仔。
幾入味,同平時食開既有分別。
整體上,呢個盆菜真係算超水準之作。連識食美女都讚
好。
未加鮑魚、蝦既盆菜
鮑魚及蝦
鮑魚瑤柱福袋盆菜
啦。希望再有翻兜既機會啦。

2011-01-22
外卖自取