2019-06-02
今晚一家人出街食飯,再次黎依間中菜餐廳。餐廳主打台灣菜,鍾意佢地菜餚款式多,好味之餘又大碟。我地揀食套餐,$588 選六個小菜,再加左份蟶子! -❤️三杯雞三杯雞係台灣既特色菜。用醬油及酒加上爆香了的薑葱蒜及九層塔,弄製出具風味又惹味的的三杯雞。 一上台已聞到香噴噴;加上鮮嫩惹味的雞肉,正!-❤️鹽酥雞我每次旅行逛台灣夜市時必吃的一款小食。鹽酥雞的油瀝得很乾,吃起來皮脆酥香,沒有油膩感,吃得滋味。-❤️五味鮮魚 及 ❤️咕嚕黑豚肉細佬平時不吃魚怕魚腥,但這條炸魚他吃了大半條呢。 鮮魚及黑豚肉炸得皮脆肉嫩,配上酸甜醬汁,減卻油膩感,愈吃愈開胃。-❤️開陽勝瓜及❤️韮菜豆乾吃了多款濃味菜式,我們點了兩款蔬菜。喜愛勝瓜簡單、清淡既做法,夠哂健康同美味。勝瓜營養非常豐富,味道又清甜,配上香脆惹味既蝦乾,味道不錯。嫩綠的香口韮菜,配以質感偏硬的豆乾絲,十分滋味。-❤️台式炒蟶子皇 見到隔離台點了這份蟶子,賣相很吸引。細佬又嚷著想試😆 蟶子夠肥美,口感爽彈,配上九層塔等香料爆炒而成,正!-大家都很滿意這頓晚餐!
我地揀食套餐,$588 選六個小菜,再加左份蟶子!
❤️三杯雞
❤️鹽酥雞
❤️五味鮮魚 及 ❤️咕嚕黑豚肉
❤️開陽勝瓜及❤️韮菜豆乾
吃了多款濃味菜式,我們點了兩款蔬菜。
嫩綠的香口韮菜,配以質感偏硬的豆乾絲,十分滋味。
❤️台式炒蟶子皇
大家都很滿意這頓晚餐!