2022-08-13 1460 浏览
行山老友极力推介点可以鼓励唔做运动既大家郁动一下筋骨,试下踏出第一步去多做运动去努力💪🏻消脂?竟然都系要靠食我哋一行12人朝早8:30喺西贡海下湾出发,行咗大概四个钟,大概午饭时间果阵就会经过依间客家菜餐厅🍴,好彩有开门真系极力推介!今次叫嘅𩠌都系靠朋友老马识途,佢嚟咗不下数十次,梗系由佢发板啦!佢点咗客家猪腩肉,黄酒炆鸡,古法蒸鸭,香煎号仔饼,花生炆鸡脚,客家炒饭,客家酿豆腐同客家炒米粉!我最钟意啲客家猪腩肉,客家猪腩肉首先拎出嚟𠮶阵已经好吸引,猪肉皮同脂肪同一层层肉系真系好似细个读书果阵教科书📗介绍既传统靓靓猪腩肉嘅样,一层接一层未食之前真系可以好似艺术品咁观赏一下。我平时好少食油腻嘢,但见到依碟梅菜扣肉都忍唔住食咗两旧,猪肉食起上嚟一啲都唔油腻,再加上面头嘅梅菜,仲有啲精华梅菜汁,简直系捞饭绝配!系行完山补充体力嘅最佳方法!仲有不得不提,喺呢度仲系用传统嘅公鸡碗碗碟碟,所以我都忍唔住影咗一啲相。呢度嘅茶亦都好好饮,饮得出茶叶系靓野,茶系好传统好浓郁,仲系无限添饮嘅食到咁上下我哋周围望下打吓卡,竟然见到店铺晒猪腩肉,所以嚟到呢度记得一定叫猪腩肉啊,系自家制㗎,喺第二度食唔到㗎。哈哈
行山老友极力推介

,一层接一层
仲有不得不提,喺呢度仲系用传统嘅公鸡碗碗碟碟