2023-03-23 62 浏览
旺角串燒舖粗店燒烤,位置處於香港嘅中心點——旺角,都近旺角東火車站,算幾方便。店舖裝修簡單,每張枱上面都有掛住一個白色嘅物體,初時只係以為係裝飾,仔細一睇先發現原來係紙巾,覺得呢個設計好符合經濟效益,又慳地方又方便。呢間舖頭主打串燒,嘢飲嘅選擇比較少,我就揀咗包紙包檸檬茶,朋友仔就揀咗啤酒。燒原隻魷魚,魷魚質感軟得嚟彈牙,啱啱好,調味適中,味道唔錯。雙重芝士撈一丁,邪惡之選,芝士味香濃,不過要食就要快,如果唔係鯨住咗就冇咁好食。燒大扇貝,扇貝都新鮮,調味搭配粉絲整體感覺唔錯,不過就唔算好大隻。牛肉串、五花肉、翠玉瓜、燒菠蘿,可能因為我唔係食肉瘦,我比較鍾意翠玉瓜,清清地但有幾Juicy,啱我口味。秋刀魚,燒得比較乾身。錫紙豆腐,普普通通。
秋刀魚,燒得比較乾身。
錫紙豆腐,普普通通。