2010-01-11
由於係酒店附近, 有好多大陸客晚上係度開餐, d枱放晒出黎係好熱鬧, 不過太誇張, 全條行人路都霸住哂, 地下又糟又冇位行, 而且都唔仲意同d大陸人一齊吃, 所以街坊住客多數會行過兩步去新旺記, 同樣吃打冷, 但乾淨斯文好多. 不過近幾個月加左$, 就多左黎lee間, 外賣好d!雖然佢做好多遊客生意, 不過一d都唔會有呃秤既感覺. 味道同份量通常都交足功課:1/ 必食蠔餅 (細) $35好大碟的, 見師父係店出面即叫即炸,d油仲好以落雨咁滴, 好油啊呀! 不過d油都係係件餅出面, 唔係同d餅混埋一舊, 唔會一pat pat咁, 好多邊都乾乾地2/ 滷水拼盤 $58有豬腸, 豬耳, 豬頸肉, 豬乜( 好長橡筋咁), 豬乜乜(五蚊銀爽口圓管壯), 豬乜乜乜, sorry真係唔知係邊部份, 紅腸, 豆卜, 芽菜, 好豐富!3/ 海鮮大雜燴飯 $38有街巿味燒肉, 白菜, 蝦, 怪味生粉汁, 吃過呻笨3人都夠食, 我地兩個食到反肚
1/ 必食蠔餅 (細) $35
2/ 滷水拼盤 $58
3/ 海鮮大雜燴飯 $38
有街巿味燒肉, 白菜, 蝦, 怪味生粉汁, 吃過呻笨
3人都夠食, 我地兩個食到反肚