2008-07-27 11 浏览
未 到 長 洲 , 得 知 故 鄉 茶 寮 既 紅 豆 餅 同 手 卷 很 讚 , 一 心 走 去 搵 美 食 , 因 為 第 一 次 去 長 洲 , 走 左 好 多 冤 枉 路 , 點 知 原 來 係 東 灣 泳 灘 既 樓 梯 行 上 去 就 係 。本 身 諗 住 可 以 坐 起 度 慢 慢 食 , 點 知 一 問 之 下 , 個 兩 個 妹 妹 話 淨 係 得 外 賣 , 好 失 望 。 唯 有 買 一 個 紅 豆 餅 同 手 卷 試 下 。 男 友 食 紅 豆 餅 , 佢 話 麻 麻 , 但 估 唔 到 真 係 咁 多 餡 , 有 啲 驚 喜 。 而 我 就 嗌 左 個 腸 仔 蟹 柳 手 卷 , 個 手 卷 既 餡 雖 然 唔 係 話 有 咩 咁 特 別 , 而 係 佢 塊 紫 菜 好 脆 , amazing !紅 豆 餅 : 4$手 卷 : 13$

紅 豆 餅 : 4$
手 卷 : 13$