2018-11-26
食肉獸又出動。今日走左去大埔既oppa 韓燒餐廳,聽講有$238 弘大韓燒放題。 餐廳裝潢好可愛,全部都係用金屬做既傢私,七彩顏色既凳下面係存物空間,十分貼心。地方十分寬敞。———————————頭盤係大大盤既牛全宴。 呢盤係尼自唔同地方既牛肉唔同既部位,幾得意。 —————————咁多款入面我最推介黑毛和牛舌,我不嬲對牛舌冇咩好感,但係個係我食過數一數二好食既牛舌,好香既和牛味,好嫩又有小小嚼口。唔似之前食過軟淋淋既好似食緊條利咁。————————-而澳洲金錢展都唔錯,個人食韓燒比較鐘意厚身小小,呢款係牛背既肉,肥肉同瘦肉比例剛剛好,咬落爽口,牛味香。———————-鐵板燒既設計都十分貼心,鐵板微微傾斜,等油脂慢慢流出,減少肥膩感。———————食完頭盤其實都已經有七成飽, 但係有dieters 雪糕唔係唔食啊—————-Dreyers 既開心果味雪糕杯十分推介,入面充滿住開心果粒架!——————肉類我覺得冇咩驚喜,因為頭盤既肉類既質素太高啦。前菜既牛油栗米溝芝士燒(係鮮忌廉加芝士)既組合唔錯,大家可以試試,睇到都流哂口水呢🤤—————-仲有炸醬面,炸雞,同其他韓式料理,都可以試試🤤
———————————
————————-
———————-
———————
—————-
——————
—————-
仲有炸醬面,炸雞,同其他韓式料理,都可以試試🤤