由細到大都憧憬住既一間餐廳🍴去旋轉餐廳食飯就聽得多,身邊有好多朋友都成日話去過食嘢,但今年終於自己都有機會過嚟試吓🥰Weeeee 整體嘅感覺都係好「good」阿因為疫情嘅影響要先喺轉升降機大堂度scan咗QR code先可以排隊上去,過程都需要啲時間。如果想準時開波嘅話,記得要預早10至15分鐘去排隊啦。🥹🥹🥹價錢方面,原來都唔平,每位為要差唔多$900😂埋單。但如果係一個初體驗嘅角度去睇,加上係一個咁高嘅環境下面用餐,其實都OK嘅🙈👍🏿食物方面:凍海鮮🦞有波龍、波龍鉗、麵包蟹、長腳蟹腳、蜆肉、凍蝦、帶子肉、翡翠螺。凍海鮮黎講,真係唔係主打,味道亦都麻麻🥲🦞波龍偏細,少少韌,味道正常。🙈🦞波龍鉗無食😂🦀麵包蟹,蟹膏份量適中,唔算好多,味道亦都唔錯。👌🏿ok 咁啦🦀長腳蟹腳,肉比較削,黐殼,但味道正常唔會太咸。🐚 蜆肉無咩味,但都正正常常🐚 翡翠螺都係冇乜味,都係正正常常咁🐚 白烚帶子肉算係比較好食啲,一粒粒原粒入口🦐 凍蝦結實爽口,係咁多款海鮮最好食嘅😂😂😂so sad 凍海鮮食左一輪就無再食啦🙈但都唔知點解咁多人去排隊攞🙈日本刺身🐡有三文魚、赤身、帶子、油甘魚、池魚、原隻甜蝦。日本刺
由細到大都憧憬住既一間餐廳🍴

Weeeee 整體嘅感覺都係好「good」阿

食物方面:

凍海鮮黎講,真係唔係主打,味道亦都麻麻🥲
🦞波龍偏細,少少韌,味道正常。🙈
🦞波龍鉗無食😂
🦀長腳蟹腳,肉比較削,黐殼,但味道正常唔會太咸。
🐚 蜆肉無咩味,但都正正常常
🐚 翡翠螺都係冇乜味,都係正正常常咁
🐚 白烚帶子肉算係比較好食啲,一粒粒原粒入口
🦐 凍蝦結實爽口,係咁多款海鮮最好食嘅😂😂😂so sad

凍海鮮食左一輪就無再食啦🙈但都唔知點解咁多人去排隊攞🙈

日本刺身🐡有三文魚、赤身、帶子、油甘魚、池魚、原隻甜蝦。

日本刺身比起凍海鮮來講好食好多!
🐚帶子肉鮮甜,原粒送比你,正
🦐原隻甜蝦第一輪食嘅時候係鮮甜嘅,之後就冇乜味🙈
🐟三文魚係正常嘅,亦都有魚味,好食既
🐠赤身呢就普普通通,不過赤身你都冇乜嘢可以期待😂
🐋油甘魚魚味魚油足,好食嘅
🐬池魚爽口,好食🥰

食左三輪,山葵唔係即磨嘅🙈除咗刺身之外,亦都有唔同嘅卷物、丼、小食、麵同埋壽司。但係我全部都冇食到😬

沙律菜既部門,基本菜類都有,但我都係無食既。
涼拌沙律🥗好多個味道都唔錯好好食,蘋果雞胸沙律、紅菜頭沙律、薯仔沙律都係好好食嘅!🥰

煙三文魚有兩款,一款呢有啲橙味嘅都好食嘅,另一款都正正常常,可以食一塊🙈

🦢鵝肝醬同埋凍肉味道都OK
Parmaham 得一款比較瘦,其他cold cut都冇食到…芝士選擇都比較少但係有基本四款,味道一般,但有個凍嘅小食叫煙三文魚伴粟米餅幾好食,份量細細咁

🥙🥪🌭🍔🌯🫔🌮🧆🥘🫕🍝🍱🍛🍲🍜
熱食:
熱食整體比凍食質素好

🦢最好食嘅係鵝肝多士🤤食左6件,大大件唔好孤寒🤤👍🏿👍🏿👍🏿
鐵板燒有好多唔同嘅選擇,有好鞋口燒牛肉、有望落好似酥餅嘅芝士年糕、有重口味之選葡汁燒龍蝦、有都焗得幾好食嘅生蠔。🙈

日式天婦羅都有幾款,有蝦冬菇南瓜秋葵個啲野,蝦係幾好食嘅,個炸皮都炸得好好食🥰🥰🥰

🫕湯有三款,有羅氏蝦冬陰功湯,唔夠酸但味道都唔錯。周打蜆湯足料但比較希,中湯係冬瓜煲螺頭,咸阿🙈🙈🙈diu

蒸點心都有四五款,蝦餃幾好食,小籠包大粒到好似出面啲迷你菜肉包咁😂但麻麻地,其他嗰啲燒賣呀嗰啲呢去親都冇😂😂😂妖
隔離仲有佛跳牆,花膠薄薄的,鮑魚係$100.3罐嗰啲,海參反而完整一條都幾好食😋個獻汁,唔會好難接受,一份就夠🙈

燒牛肉比想像中好,中間粉嫩有肉汁唔會好韌,值得食一件🦬但我慣咗等人哋食咗幾塊之後切到中間先至出去夾🙈🙈🙈

羊架對我來講有少少騷味,但燒得都Tender嘅🐏

日式廣島蠔蒸飯,味道有少少似荷葉飯,都唔錯。啲日本蠔原粒細細地都幾好食🥰

燒味呢,燒乳豬幾好食個皮好脆唔會太鹹。燒鵝定係唔知燒鴨呢就比較乾身啲,叉燒油雞冇食到,但望落去好似幾靚。以為有海南雞點知冇🥹🥹🥹🥹🥹

佢有個白恰羅氏蝦,因為琴日先食完大頭蝦任食,今日真係食唔落🙈

反而印度嘅咖喱佢真係比較少,印象好似放埋喺嗰啲中式小菜度,得一款咖喱雜菜所以冇食,仲有啲naan 同 薄脆,又有啲金菇西蘭花,我全部無食🙈🙈🙈🙈

蒸龍躉,肉比較淡味,魚皮有少少魚鄰起得唔好,但都好食既,可以食一碟都ok,如果可以咸少少就好啦😬

飲品呢,每人包一杯橙汁同埋一杯餐茶,可以早啲叫因為呢佢整個杯餐茶都用咗好多時間😂😂😂你都要預10至15分鐘先至有,早叫做享受

🧁🍰🎂🍮🍭🥧🍦🍨🍧🍡🍬🍫🍿🍩🍪
甜品呢本身我就同佢唔好熟🙈

但係都有幾款好吸引,榴槤燉蛋🥚好lun好食😂少少哋食咗六件🙈 要食 知嗎
榴槤葡撻仔都幾好食但係食咗一件😋

雪糕有四五款但係最好食係咖啡味☕️好微嘅甜度,真係好似飲緊咖啡咁!其他味嘅雪糕就算啦冇乜特別。

炒雪糕睇到個樣都唔想食🙈🙈🙈I’m so sorry

有閃閃發光棒棉花糖,好有童年既回憶,好開心,影完相之後,差唔多就溶晒啦🙈🙈🙈
仲有朱古力噴泉,好靚既架,但係望落去開心,食我就不了🙈🙈🙈

甜品都幾多,仲有個蛋糕櫃,有Tiramisu(幾好食),有個蘋果芝士蛋糕,有麵包布甸,由芒果糯米飯(芒果好食)。

不過嗰啲小型蛋糕我都冇乜點食,望落去都覺得唔好食😬😬😬

服務:收野收得快,有禮貌,整體都覺得舒服既

2022-05-01
$866.5 (晚餐)
庆祝纪念
生日