2015-09-16 188 浏览
開業初期,老友食過一次,奏晒眉,今日我咁啱遠度入到屯門工作,越南癮起,就迫老友俾次機會佢,陪我去食個越南lunch! 我第一次嚟,但求唔洗同人迫! lunch時間都幾多位,非佢莫屬!~火車頭~ 勁大碗!內有牛丸,牛腩,牛筋,牛柏葉,肥牛...唔知有無數漏.....每樣都起碼2-3舊,我們'些牙'食唔洗淨餸食! 湯底味道不錯,有芽菜,青檸配菜,客人自己落!牛腩牛筋都好正! 老友說有進步!讚!!~話梅梳打~ 見隔壁枱叫這杯,好靚,晶瑩通透咁,結果我哋都點了一杯,話梅梳打其實平時比較少飲,都幾好,感覺清新!~牛油單骨雞翼~ lunch食佢係有少少過份,但我又好想食,難得老友願意,就梗係食咗先算啦! 炸得好香好脆,雞翼也很入味,我係炸物狂,勁鐘意呀,老友也說好食呀!開始時朋友無咩信心,所以我唔敢點太多食物,簡簡單單一粉一小食開心些牙食! 點知兩個都比想像中好食和大份量呀!今次,我幫佢係朋友心裡解block, 下次再去屯門做野時,可以再試佢其他野呢。
喜歡佢可以望到商場嘅位

火車頭 $68