2012-09-14 1872 浏览
生日几条友实在唔知去边食好, 经朋友介绍去到深水埗增辉, 早2日前已经订左位, 但可能好早去到, 唔驶等已经即刻有位.净系叫左4样𩠌:金银蛋苋菜 - 因想食菜关系, 求奇叫左呢样, 只可以话普普通通无咩特别.花甲胡椒猪肚汤 - 呢样系这间店招牌菜式之一, 又确实唔错, 够晒胡椒味, 我最钟意, 招牌头抽鸡 - 呢样亦系这间店招牌菜式之一, 餐牌重要有"蔡栏"推介添, 但唔知系时辰关系, 𩠌黎到时系好香(香系因为佢有用秘制豉油浸住上), 滑既系个皮同个肉面, 但咬落去一D都唔嫰, 重有小小"鞋"添, 又唔入味, 我念系蒸过龙.啫啫排骨煲 - 呢个够晒啫啫味, 重有我喜欢的猪肝食添, 够晒入味呀.因为叫4样𩠌有2样好味, 另外2样只系普普通通, 所以我又唔觉得系必食之选既食肆....
净系叫左4样𩠌:

金银蛋苋菜