餐厅: Chillax
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
睇完七師傅《七救星》之後就好想去吓chillax呢間餐廳👀 佢哋逢星期二、六就會有個「細味·靈聽 頌缽體驗」🌿 可以享受45分鐘頌缽體驗及享用精選餐點!仲有專業頌缽音療師坐鎮,睇到真係好吸引!😍 所以我都決定報名,希望可以透過體驗放鬆吓身心釋放工作壓力😮‍💨 價錢$438一個人,$850二個人💰餐廳佔地兩層,下層係寵物友善餐廳,上層有間獨立房間for workshop,好闊落💁🏻‍♀️ 裝修係行時尚型格嘅灰調,店內播放著好calm嘅音樂,格外寧靜😌 坐咗一陣職員就遞上全新嘅拖鞋,等齊人就入得去上堂啦😙 嗰日好好彩有阿旦同我哋一齊體驗頌缽,真係又驚又喜,阿旦真係好nice㗎🥰整個頌缽體驗共45分鐘,一入到去已經見到個「頌缽陣」有十幾個唔同嘅頌缽,幾壯觀🤩 唔同嘅頌缽會產生唔同嘅聲音同振動頻率,可令身體進入深層放鬆👀 音療師話療癒可以舒緩頭痛、背痛、消化系統、肌肉繃緊疼痛等症狀,仲可以提升睡眠質素,改善失眠!真係啱哂我🤣 療癒中我有感覺到膊頭有少少痺(音療師話其實頌缽嘅振動頻率係可以幫助身體自我修復及排毒) 療癒後感覺成個人都放鬆咗☺️ **温馨提示:記得療癒後要飲多啲水,補充返水份💧體驗完咗
睇完七師傅《七救星》之後就好想去吓chillax呢間餐廳👀

**温馨提示:記得療癒後要飲多啲水,補充返水份💧

體驗完咗之後就係用膳時間啦💕 Brunch Menu有4款菜式揀,其中有2款係素食!適合素食人士🥗 另外個Brunch係包一壺CBD水果茶😮

❤️ Chillax All Day Long
Chillax All Day Long
Chillax All Day Long
呢個All Day 分量相當多,好豐富!質素意外地高質😮 有豬肉腸、ham、牛油果、大啡菇、蕃薯粒、蕃茄、雞蛋、麵包同沙律。麵包有事先烘過,幾香脆,配上牛油果🥑真係絕配。當中我最愛就係個蕃薯粒,蕃薯有焗過,幾香口夠香甜。大啡菇好juicy😋 食完都幾飽,果然足料🤰🏻

❤️ Classic Egg Benedict
Classic Egg Benedict
佢哋嘅Egg Benedict幾驚喜,齋望個樣已經令人口水直流🤤 parma ham大大塊,鹹香十足🐷 牛油果香滑濃郁,分量慷慨,牛油果控必試!👏🏻 個水波蛋做到流心🤩 淨係呢樣已經比唔少cafe質素好。自家調配荷蘭醬係成個Egg Benedict嘅精髓,味道都相當唔錯,質感絲滑唔會過酸!底下個Muffin好酥脆,配埋荷蘭醬、鹹鹹香香Parma ham同流心水波蛋真係無得輸!🤩 另外伴碟沙律都幾多,新鮮爽脆!👀

❤️ CBD Fruit Tea
CBD Fruit Tea
CBD Fruit Tea
今次係我第一次試大麻二酚CBD飲品😮 佢哋用嘅CBD oil係選用Twenty One Life本地品牌,職員話只需滴少量就可以達到平靜心神舒壓效果,有緩解疼痛功效,有助改善睡眠、放鬆身心!CBD oil係唔會影響飲品味道,無色無味💧
現場更有其他CBD產品可供選購。
自家製水果茶顏色好夢幻,係少女粉紅色呀💓 味道好清新,有玫瑰花瓣、果乾等,飲落順喉唔會過酸過澀😉

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)
第一次去頌缽療癒對我嚟講真係全新嘅體驗!幾新奇😜 我好enjoy成個過程,療癒後達到心靈平靜,同店名一樣「chill + relax」呀☺️ 個人覺得幾適合繁忙嘅都市人,平時壓力大嘅朋友仔嚟體驗😎
食物質素亦比預期中高質!食得出係有誠意👏🏻 大家不妨嚟試吓!呢度平日食完飯可以仲可以享受按摩服務💆🏻‍♀️,我有機會下次經過再過嚟試吓先😝
2021-09-18