2020-12-20
<<Thursday Couple 為食記👣😋>> 好耐無同男朋友堂食了,而家晚市無咗,唯有午市去食下嘢。所以就同男友係番工之前去附近找嘢食!我哋不嬲都食開一開車仔麵,今日就想試吓啲新嘢,知道之前係聯和開左間阿四車仔麵,見佢係以灰色裝修為主!都幾特別,裡面係木枱高凳,同埋多數係比你單人坐,符合車仔麵要快靚正嘅感覺!但我今日就同男友黎大食四方!為大家試下!係咪可以再過黎食!🤣🤣🤩呢度就好似普通車仔麵檔咁,自己剔紙嗌嘢食,麵底,醬汁,餸,小食,飲品,樣樣都有!佢仲有比你加辣菜浦,同辣椒油,建議試下!成碗惹味好多嫁🥳🥳係時間嗌嘢食!🤩🤩我就叫左牛腩,蘿蔔,貢丸做餸,每樣都比得好足料,牛腩炆得淋,同入味,蘿蔔係幾大嚿,😂我起碼三大啖先可以食得完一嚿,佢一碗都有成三嚿,最緊要係佢好鮮甜,又冇渣,唔知係咪因為當造呢!貢丸都好有香菇味!而且係啖啖實口感覺,一啲都冇偷工減料!男朋友就叫了仿鮑片,牛腩,牛柏葉做餸,佢話同外面一般食嘅差唔多,味道同口感都唔差,同我樣比較推薦牛腩!😎而湯底佢就比較清,因為佢會有個醬汁做底,我哋都叫左沙嗲汁,個味好香,🥳係花生香氣,但唔會太濃,
而湯底佢就比較清,因為佢會有個醬汁做底,我哋都叫左沙嗲汁,個味好香,🥳係花生香氣,但唔會太濃,其實成個味係啱啱好!食落好順口,加埋佢個河粉用左粗身小小嘅,食上去吊多啲湯汁,正!🥰🥰😚
之後就係佢嘅小食😂😂其實係估唔到食車仔麵都有炸蠔食,所以想試,再叫左碟菜心,同埋好多都推薦嘅瑞士雞翼😍
吉利蠔炸得勁香脆!應該係即叫即炸,佢仲加左泰式辣醬,炸野同佢就係夾!
我見佢仲有火豬扒個啲,感覺佢嘅炸物都做得不錯!下次會再試!😛
吉利炸蠔
佢嘅菜心,真係幾好食,我諗係個菜心本身都好鮮甜,唔係咪又係因為當造😂😂🤣又夠嫩,真係咬落去,菜嘅甜味同汁岀曬黎!配落個湯麵到!正!😋
蠔油菜心
而瑞士雞翼,真係滷左好耐嘅感覺,但又唔會完全淋,冇口感,反而係真係啱啱好離骨偏淋嘅感覺!正到,淨係賣相都流曬口水,佢仲22蚊有5隻!扺食!
瑞士雞翼
最後一樣超級推薦嘅係。。。。佢嘅樽仔奶茶!正到爆!佢有普通奶茶的,好似平幾蚊,但我同男朋友都冇後悔加幾蚊飲呢枝嘢!因為佢係超重奶味!茶又香濃,兩者係啱啱好,唔會話邊個cum 左邊個嘅味!仲要甜度啱啱好,因為佢真係好濃郁!足料!建議呢枝可以拎去分銷!我都一定去買!☺️☺️😘😘
之後先發現原來佢旺角有間分店!其實真係幾岀色!都想去試下!😚😚
樽仔奶茶