2019-05-19
呢間餐廳位於彌敦道,入口唔算顯眼。初頭以為都系要坐得迫個d餐廳嚟,點知原來地方好寬敞,仲好乾淨企理。更surprise嘅係呢度望度旺角全景。可能通風都處理得好,唔會一入去就聞倒勁濃嘅雞煲味,未食都覺得印象唔錯😎。有魚缸添!haha我地想食清清地,叫左個螺片雞湯做湯底。有真螺片,雞湯味都夠濃郁首先叫左個芝士響鈴,第一件事梗係試下佢新唔新鮮,脆唔脆。答案係脆嘅,仲有淡淡cheese 香。放左落湯淥一淥,咬落去d芝士爆漿咁標晒出嚟,係大滿足。有餡嘅響鈴亦都少見,仲要咁好食,值得一試!個蟹籽蝦滑份量都唔錯,熟左口感都好爽脆呢樣係脆肉鯇魚片,質感唔錯,食落真係脆肉,但醒唔起鯇魚片本身多骨,而自己又唔系太中意,下次應該叫脆肉鯇魚腩片會好d 個牛柳粒幾骨子,咬落都幾juicy,幾有牛味。仲有普通白菜..7:30前埋單所有配料有半價。其實都算貴,但好彩有個靚嘅view 同高質嘅野食搭救。整體dining experience好好,waiter們都好好態度,好滿意!
有魚缸添!haha
我地想食清清地,叫左個螺片雞湯做湯底。
有真螺片,雞湯味都夠濃郁
個蟹籽蝦滑份量都唔錯,熟左口感都好爽脆
個牛柳粒幾骨子,咬落都幾juicy,幾有牛味。
仲有普通白菜..