2017-10-07
最近超級想食肉, 所以我就引誘肉友一齊去. 神輿日本料理 (Mikoshi Japanese Restaurant) 係一間日式放題, 而且我不嬲都like日式放題, 而且係新開嘅,所以唔應該差得去邊.店面足足用咗一層, 而且一入門口就有一個好大嘅鳥居, 而且入面放咗好多日式擺設, 成間都好有日式風味. 坐位比其他地方都寬敞, 空間感十足, 坐得好舒服.枱面有一本超厚嘅分類點菜單, 種類由刺身, 壽司, 天婦羅, 小食, 爐端燒至飲品都有, 由A-J分類得好清楚.第一輪我同朋友係喺度喪點, 但係唔使一陣, 食物陸陸續續咁上嚟.刺身有11款, 雖唔係厚切,但係咁樣反而好,因為咁樣我就可以食更多嘢. 壽司有17款, 部份賣相有點鬆散, 但是材料新鮮.軟軟夠味新番一口牛, 熱辣辣大大粒七味雞軟骨粒, 香脆可口芝麻脆皮雞翼一口牛,鹽燒雞翼, 菠蘿, 日本番薯, 正!!一口牛都唔差, 比新番一口牛乾身, 2個食法都唔同, 但2款都好味天婦羅同炸物都炸得好脆口紫薯餅的味道好正, 入面亦都食到一粒一粒嘅紫薯, 唔係仿製出嚟其實食到尾, 望返個menu, 我哋仲有好多美食都未試過, 例如一d鍋物, 好
壽司有17款, 部份賣相有點鬆散, 但是材料新鮮.
一口牛,鹽燒雞翼, 菠蘿, 日本番薯, 正!!
天婦羅同炸物都炸得好脆口
其實食到尾, 望返個menu, 我哋仲有好多美食都未試過, 例如一d鍋物, 好多一品料理, 下次一定要再嚟!!!
另外佢哋俾我嘅印象唔錯,又冇漏單, 侍應態度又好