自從冇幫人打工之後就成日都過左最忙既lunch hour先去食黎, 唔洗等位嘛, D staff又少D野做, staff:customer ratio高D。學子華哥話齋, 你去揼骨, 最好梗係一百個揼你一個, 每三個技師只能分配你一隻手指尾~好...講得太遠。Fiat Caffe一開始響老銅個陣我已經有去幫襯下, 其實個陣係有少少偏貴, 但野食的確算唔錯, 所以間唔中都有去下。今次去開尖咀搵人, 諗唔到食咩, 最後就去左美麗華。 其實都響Fiat 同 Habitu門口睇左陣, 最後先揀左 Fiat (有機會先講點解唔去habitu...)先講沙律。跟餐沙律大家都明, 其實都唔可以要求太高架啦, 人地都唔會比D特別野你。不過佢係一個合格既沙律囉, 唔會話有咩驚喜但食下食下好容易就會食得曬。到主菜:衰鬼個Linguini又幾好食喎。我好怕D意粉同個汁分得好開, 完全唔似係同一碟野咁既感覺。呢個linguini完全唔會有呢個問題, 而且佢好醒咁用左一隻size唔會太細既蝦黎掩飾佢其實唔係比左好多海鮮你呢個事實, 等你覺得佢都足料。不過味道的確比合格都高出幾多下。最後既illy 咖啡.....

House salad

到主菜:
marinara seafood linguini

最後既illy 咖啡......我覺得fiat caffe既然食物都有返咁上下質素, 係時候要諗下仲係咪要用呢隻貴一貴但其實D錢攞曬去做marketing然後D豆響個個tier幾乎係最唔好飲既豆囉。

最後加返句, fiat caffe最失敗既地方係同fiat真係好冇關係.....我都知fiat唔係咩好高tier既車, 不過都可以整下fiat車既座椅丫 (例如如果開maserati cafe 然後你有 Gran Turisimo個張椅我一定成日去, fiat有fiat椅既話...我都會去多D既)。而家我對fiat既印象只係個杯貴一貴, 送架車比你既咖啡。
2015-03-06
House salad