2019-06-30 163 浏览
香港的日式燒肉店有部分絕不比日本差,今次朋友相約主打CP 值極高的牛肉燒肉放題店,任食日本直送和牛、黑豚肉等,又可以追加海鮮、刺身。佐敦 《響 - Hibiki 日本燒肉》是不錯的選擇。和牛燒肉晚市放題,可以有限時任食和牛、各款海鮮,日本大元貝、生蠔吃到捧着肚子。裝修走日本和式風格,食物款式選擇多。我們喜歡吃牛,這裏有多款不同部位的和牛肉,不同的部位有和牛胸腹、和牛肉眼、美國牛肋骨等,滿足食肉獸的我們。忍不住再 encore 澳洲和牛西冷,入口即溶,脂肪分布平均,美味多肉汁,可以話係我今晚最愛。唔食牛嘅朋友都有矜貴選擇,有日本直送的米澤三元豚西冷及豚腩片,網燒可自行灑上海鹽調味。將肉沾上燒肉醬汁吃,更為惹味。另外有各款時令海鮮和新鮮刺身,刺身拼盤有多款魚生、北海道帶子、日本原隻有頭甜蝦、仲有海膽喔!一般刺身都可以追加任食,很滿足!驚喜到爆炸的是 日本喜之次, 原條咁樣燒真係第一次。仲有菠蘿、蔬菜可以燒,健康的選擇。其他和食料理、天婦羅質素也不錯。到最後我們期待的甜品,Dreyer's 雪糕系列 其實也不錯,但竟然 Mövenpick 雪糕可以任食,十分吸引。下次朋友生日聚會不妨再來!

另外有各款時令海鮮和新鮮刺身刺身拼盤有多款魚生、北海道帶子、日本原隻有頭甜蝦、仲有海膽喔!一般刺身都可以追加任食,很滿足!

驚喜到爆炸的是 日本喜之次, 原條咁樣燒真係第一次。

仲有菠蘿、蔬菜可以燒,健康的選擇。

其他和食料理、天婦羅質素也不錯。

另外有各款酒精飲品及汽水,柚子味清酒真係一飲再飲。

整體而言,性價比高,超值的感覺,人氣日式燒肉店,下次一大班朋友聚會想食燒肉,就再光顧啦!
庆祝纪念
生日