2019-12-29 85 浏览
呢一間位於大角咀嘅《LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY》 非常之適合紅酷愛音樂嘅朋友, 皆因呢度除咗有高質素嘅西餐之外, 每晚仲會有非常高質素嘅Live music。以音樂伴隨著美食,環境相當有氣氛。餐廳嘅裝修以時尚為主, 餐廳外嘅玻璃以舞台上嘅布幕遮擋, 只有到入場時間才能窺探到裏面嘅情況, 甚有神秘感。今晚有幸坐在舞台前的一角, 近距離欣賞表演者精彩的演出。 今晚嘅演出嘉賓係Lydia Pau, 除咗人靚之外, 唱歌嘅聲音亦非常甜美。晚餐提供咗Dinner set,$458 per person, 有齊六個course,由前菜、主菜、到甜品都有齊, 性價比相當之高。前菜之一有《時令生蠔》, 當晚就有來自法國和美國的兩款生蠔,夠晒新鮮。 蠔肉爽甜, 海水味足, 亦唔會太鹹, aftertaste回甘十足。另一款前菜 《意大利布袋芝士雜錦鮮蔬沙律, 配墨西哥餅》, 意大利布袋芝士嘅奶味相當香濃, 食落非常creamy, 有如雪糕嘅滑膩口感。 配埋非常新鮮爽脆嘅沙律菜, 感覺清新健康。小食方面點咗呢度嘅招牌菜式《 法式熱熔蜂蜜芝士配法式麵包》。 芝士用熱辣

小食方面點咗呢度嘅招牌菜式《 法式熱熔蜂蜜芝士配法式麵包》。 芝士用熱辣辣嘅煎pan盛載著,輕易做到拉絲嘅感覺, 芝士裏面放上咗蜜糖, 食起呢除咗可以感受到芝士嘅鹹香之外, 亦可以食到蜜糖香甜嘅味道。 配埋脆卜卜嘅法包一齊食, 令人回味無窮。

主菜之一 《 牛燒汁意大利腸配貓耳朵粉》,貓耳朵意粉食得出係人手搓製而成, 食落口咁夠曬煙韌,口感十足。 牛燒汁肉味香,加入咗羅勒葉 ,食起來增添一份香氣,鮮粟米芯口感爽脆, 味道清甜, 係絕佳嘅意粉配搭。

另一道主菜《加拿大保濕豬鞍配馬鈴薯泥》, 絕對令人有驚喜, 豬鞍肉嫩多汁, 毫不鞋口, 食落juicy, 感受到豬嘅肉汁。 配合埋自家製嘅蘋果乾蔥甜辣醬, 食起來甜甜酸酸, 帶有少少辣, 非常之開胃。 酸辣嘅味道中和左豬鞍嘅油膩感, 令人一而再,再而三咁想食。

另外甜品係《朱古力軟心蛋糕》, 朱古力味香濃, 重點係唔會太甜, 為呢一餐晚飯畫上完美句號。

另外餐飲方面可以選擇手工啤酒, 啤酒花嘅苦瀝味突出, 回甘十足, 一路聽歌一路飲番杯, 令人心情相當舒暢。