2016-05-31 1315 浏览
自從佔中佔旺遊行示威後都好少出旺角食野了, 不嬲都知旺角多野食, 突然好想食放題 又唔知食邊間好 。事源我自己 就住喺元朗既, 元朗韓舍去過一次 ,印像都好好, 於是決定 繼續支持韓舍, 去左創興9樓間韓舍食晚飯。一上到去 見到佢地 食物既款式多到 直頭呆左, 甜品都有幾十款 有得玩又有得食,沙律刺身壽司 凍食熟食 乜都有…… 相信以我個人既食量, 就算每樣試一件,今晚應該一次過食唔曬啦甜品已經好吸引, 連放甜品嘅 食具 都靚到爆, 真係絕對可以激發起每位食客強勁既食慾呀, 總之就係你食得到我就比你食曬睇得出 店主 放左好多心機係間鋪度 ,除左食物精緻,所有擺設都好靚。 雖然我唔係每款甜品都會啱食, 不過企喺度望到啲甜品都覺得 應該會好好食架。試左佢個葡撻 細細件,新鮮剛出爐架。食落口仲熱辣辣, 牛油酥皮好鬆化好香滑呀~再試左件綠茶草餅 ,口感軟綿綿的 ,綠茶味超級濃, 豆沙蓉好幼滑hello kitty迷 經間可以自己D IY hello kitty pancake, 好吸引 好得意呀之前 係街見過人地炒雪糕覺得好得意 估唔到呢度都有供應 炒雪糕 ,倒左啲炒雪糕漿落部機到 ,等一陣就
試左佢個葡撻 細細件,新鮮剛出爐架。
食落口仲熱辣辣, 牛油酥皮好鬆化好香滑呀~
之前 係街見過人地炒雪糕覺得好得意 估唔到呢度都有供應 炒雪糕 ,倒左啲炒雪糕漿落部機到 ,等一陣就可以放啲朱古力碎棉花粒脆卜卜喺上面抄, 有得玩又有得食 好過癮。

另外我見到佢外面仲有爆谷機, 棉花糖機, 成個食物遊樂場咁,如果帶小朋友泥我相信佢地會好開心, 發揮 佢地無窮無盡既創意,小朋友直頭可以喺到自己做我係小廚神呀。
相信呢到 應該唔知淨係得小朋友開心便,連我哋女士們見到d甜品 都已經不能抗拒啦。
沙律吧同沙律醬,下面放滿冰 ,保持最凍冰冰狀態,口感非常新鮮,很細心喔~
有幾款前菜 ,試左佢個 kimchi 味道偏甜 ,一反平時食開果d ,辣到要飲水既情況。
烤肉反而款式不及甜品多, 不過都足夠我食了 ,其實我自己就食泥食去個幾款 ,辣雞翼 ,雞腎,魷魚, 雞扒……

雞翼 有兩款 ,橙色的是辛辣味, 燒完還很嫩滑很juice,食落口辣辣的很回味。
雞腎比較濃味,偏咸, 送酒一流。
魷魚燒完後非常甘香 脆口, 令人食指大動。

烤肉 已經經過醃製 非常入味, 所以烤既時候亦 不需在另外調味 和再點醬汁了。
冷盤還有青口 蝦 和蟹
蝦和蟹雖然唔係好大隻, 但肉質都很彈牙鮮甜。
蟹蓋還痴滿很多羔呢~
還有刺身壽司食 ,可惜今日肚仔有點唔舒服,還是頭一次去食放題無食刺身壽司喔~

後記:
每位晚市,都係178再加一
沒有最平只有更平,非常抵食

實在太多款式了,每樣食一兩件已經好飽, 為求不浪費食物 我都唔會夾得太多, 食到先夾。 今晚唔係太肚餓, 所以都唔係食左好多野, 不過我相信我好快又會約朋友仔再理 食食食啦。