2017-05-16 251 浏览
旺角出名多好西,每一條街都有好野食,無?只係你發崛唔到啫 韓燒平日食得多,今難得一次係搭車返屋企附近有間日燒既鋪頭 反正shopping完,就一於試下 一入到黎有個勁靚既牆,上面仲有啲會輪流轉既scene 係打卡既好位置 因為真係好靚... 扮文青?扮廢青?都Ok 其實呢個日燒類似放題既形式,當然有燒肉任叫,但同時亦都有日本壽司之類比你 仲有好多款唔同種類既食物任君選擇 其實日式同韓式既分別在於個爐 日式網燒,強調用明火直接燒舊肉,將肉的原味show出黎,醬汁味道較淡。 而韓式烤肉烤制方法有好多種,而用盤比較多,而且肉多數係醃製過,醬汁較濃。 可以再睇下啲牛肉既圖引以實證 可以睇下啲肉既顏色都無點變(除左我加左effect之外 所以會原汁原味少少 我覺得無論日燒同韓燒都有其特別之處 無話邊個特別好食 我就話兩個都咁好食 由於你地都咁再厲利,我地就唔洗比分啦,我地打和啦(SUPER 我覺得自己都好客觀 講返啲食物,牛肉薄既一片片就入口溶好易咬 但係我更加鐘意食厚既,因為好似食牛排咁 哈,肉味好香,好嫩,不過烤既時間真係唔太識就 我建議燒晒先食,因為一路食一路燒你會好忙,好
旺角出名多好西,每一條街都有好野食,無?只係你發崛唔到啫
韓燒平日食得多,今難得一次係搭車返屋企附近有間日燒既鋪頭
反正shopping完,就一於試下

一入到黎有個勁靚既牆,上面仲有啲會輪流轉既scene
係打卡既好位置 因為真係好靚...

扮文青?扮廢青?都Ok

我覺得無論日燒同韓燒都有其特別之處
無話邊個特別好食
我就話兩個都咁好食
我覺得自己都好客觀
講返啲食物,牛肉薄既一片片就入口溶好易咬
但係我更加鐘意食厚既,因為好似食牛排咁
哈,肉味好香,好嫩,不過烤既時間真係唔太識就
我建議燒晒先食,因為一路食一路燒你會好忙,好唔得閒
燒晒慢慢食,開心又自在

呢到有兩款醬汁比你,我建議兩款都點,唔係嗰個牛肉就會太dry
牛肉需要啲汁要吊一吊個味
而呢個都係韓同日既分別
韓因為醃過,可以就咁食
而日燒最好都沾下啲醬料啦~

日式燒肉大概出黎咁既樣~我開頭掌握得唔太好
搞到有少少黑xd

呢個西飛利,4月生日先送既,呢琵琶蝦足足燒足1x分鐘先搞掂
海鮮肉好正,又多肉,心心眼,本身佢啲腳?手啲肉都可以食既
不過係燒既關係一早燶晒,有少少晒野QQ

呢到有啲配料或者小食比大家,係走廊廁所對面(?
可以夾啲菜加肉食,好似夾三文治咁

超推薦既飲品,其實我每次食放題之類,我就開始狂飲,平時去飲品鋪都要1x蚊一杯
呢到任飲,會唔會太幸福?