2017-03-18
老實說喺香港搵韓式燒烤真係真係好x貴猶其係二 三個人嘅飯局,如果吾係朋友堅持要韓燒我諗應該會揀其他菜式😆因為朋友晏就要返工嘅關係,所以我地一行四人就決定食個lunchhh。炑八尖沙咀分店好易搵,係港鐵b2出口直口轉個彎就到了一坐低事不宜遲,即刻拎起menu scan!嘩嘩嘩!lunch好抵食啊!50零蚊就有一個lunch set,加6蚊又有特飲!當我地煩惱緊揀咩食嘅時間,餐廳員工你左我右,甘就將所有前菜小食同埋爐邊蛋同粟米芝士(加$10可有粟米芝士,可以refill的,食得落你可以refill無數次喔😂)放晒上我地張枱了三心兩意最後揀了雞扒蛋包飯,年糕粉絲,原味護心肉同埋薄切五花肉。雞扒蛋包飯啲飯係微暖蛋無咩味但雞扒煎到啱啱好,好嫩,每咬一啖都有肉汁流出嚟,重點係熱辣辣!年糕粉絲年糕無味 失敗!但粉絲就好正,好彈,吾係斷晒嗰啲麵,整體其實味道可以話係粉絲救左佢一命護心肉好juiceeeeee啊!雖然一定係雪藏肉,但燒熟後肉香肉質又嫩,分量多,好抵食薄切五花肉薄爐燒大概2至3分鐘已經熟晒,五花肉夾著生菜食又係另一番風味,變得好fresh,食多兩塊都吾會膩飲品方面揀左荔枝核打,吾算太甜,啱
雞扒蛋包飯
年糕粉絲
護心肉
薄切五花肉
講到尾,lunch十級抵食,大家吾好錯過喔。。