2022-01-08 49 浏览
今日黎到銅鑼灣行街,買左好多收穫,行到累就搵間餐廳食下野休息下。岩岩搵到呢間餐廳,就入去試下,食落真有驚喜。首先係選左個頭盤8色刺身拼盤,呢個刺身十分新鮮,點咪啲醬汁食特別野味。跟住重有鮑魚五合海鮮拼盤,青口都係燒2分鐘就食得,鮑魚都係5分鐘就入得口,入口即溶,十分新鮮。重有唔少得既韓牛是日稀少部位(定量),呢個可以食到牛既唔同部位,真係一次過滿足晒3個願望。油脂分佈平均,容易入口,真係一試便愛上。試完頭盤就一口氣再追加和牛食,呢道係任飲任食既,我地馬上叫左安格斯肩里脊,安格斯一口牛粒,韓醬醃安格斯牛仔骨,我個人就最喜歡牛仔骨,味道十分好。重有韓醬醃安格斯牛胸肉,海鹽牛舌,韓式五花肉,全部放係光波爐道燒黎食。真係世界級享受。最緊要係桌上個支調味料,胡椒鹽放少少係和牛上真係另鮮味再提升至最高點,非常之好味。海鮮就叫左多春魚,牛油帆立貝,都係不錯既選擇。重叫左火炙韓牛壽司,呢道既飯係撈左醬汁,味道都唔錯。呢道既韓式豬頸肉都係我既最愛,好入味。重試左韓式雞中翼,雞腎串。炸物方面就叫左韓式炸雞,韓式炸餃子,同咪我既最愛椰汁流心球,流心非常好味。重有沙律吧可自行配搭。飲品都有好多特別既種類平時都

海鮮就叫左多春魚,牛油帆立貝,都係不錯既選擇。

重叫左火炙韓牛壽司,呢道既飯係撈左醬汁,味道都唔錯。

重有沙律吧可自行配搭。

飲品都有好多特別既種類平時都未見過,有好多種口味選擇。

甜品方面有韓國雪條,好濃厚味道,有榴槤,芒果好多好多……

真係好值得一試,世界級享受呀。