2019-02-27
今晚同朋友一齊去呢間餐廳食韓燒,一入到去,感覺間餐廳唔算大,但D座位就幾寬敞,枱同枱之間都相隔幾遠下。佢啲menu唔算多,有一張係嗌嘢飲,三張係嗌嘢食。同出面啲放題任食有成十幾張分類比,相對上係少幾多下。去得食韓燒當然係主打燒嘢食啦。 我哋主要係食牛肉同埋海鮮,因為近期中國有 非洲豬瘟,所以我哋都盡量唔叫豬肉。佢淨係牛同埋海鮮都有幾多選擇啦,足夠我哋兩個人食到飽。而且佢仲有少少熟食可以食嘅,佢嘅煎餃子都ok,但就奉勸大家唔好叫冷麵,因為冷面太大碗,而且啲面都幾飽肚下。如果三四個人叫一份黎試下味都仲ok。喺今次嘅韓燒裏面,我覺得最值得推介畀大家嘅係薄切西冷扒。佢大快得嚟,因為薄切,所以好快就熟,好快就可以食得。而海鮮方面,我就覺得佢哋啲大蝦同埋帶子都OK。生蠔呢就因為隔住個殼嚟燒,就難啲囉。一係就太熟,一係呢就唔係好熟。同埋值得一提嘅係,佢有一件好大件嘅蘿蔔 。你唔好以為佢配菜,其實佢係用呢洗個鐵板。埋單計埋加一:每人$273
埋單計埋加一:每人$273