因为住系官塘关系, 得知9月APM新开左Tom n Toms 一直就已经好想试~Tom n Toms其实原于韩国, 最出名既就系佢地既招牌厚多士🍞, 去过韩国2次都未有机会试到, 宜家系香港都有2间分店喇!不过每次经开Apm唔系放工返屋企食饭就系食饱先左行过, 总系觉得一个正餐食件多士🍞, 饮杯coffee会唔够饱, 今日再次经开, 终于忍唔住~~买杯饮品试试 🙈🙈🙈店子唔够好大, 坐位都唔太多, 天花有个Tom n Toms既大型Logo, 而且墙上既墙纸都贴左壁画, 感觉同平时香港既咖啡店style好唔同, 感觉令人好舒服~~~❤️👏🏻晚上6:30黎到, 都已经有好多人食紧野, 不过又未至于要排队食~~~始终厚多士属于轻食, 未必有太多人中意晚上食😆因为晚上关系所以唔太敢饮coffee☕️, 所以目标只有冇咖啡成份既饮品睇中左一杯名为 – 薄荷朱古力既冷饮饮品分别3个size ~ $33(中) / $36(大) / $39(特大)唔算太多人既关系等左大概几分钟就已经做好喇!!!👏🏻👏🏻👏🏻薄荷朱古力 $36 (大杯)职员好好咁会问客人加唔加cream, cream系成杯野既灵魂我当然加

始终厚多士属于轻食, 未必有太多人中意晚上食😆
睇中左一杯名为 – 薄荷朱古力既冷饮

薄荷朱古力
薄荷朱古力 $36 (大杯)
职员好好咁会问客人加唔加cream, cream系成杯野既灵魂我当然加喇😆 Cream o即得好靓! 而且上面加左少量薄荷汁, 绿绿地色加强左整体观感❤️
薄荷朱古力
一开始冇将cream捞埋一齐饮, 味道比较甜
朱古力味唔算好浓, 味道都ok但感觉有d唔同...唔同平时饮既朱古力饮品🤔🤔🤔
开头以为捞埋cream之后会变得更甜, 原来系我谂错了! 捞埋cream之后反而中和左朱古力既甜度, 而且多左一份滑溜既口感! 朱古力中带点薄荷香, 真系一个唔错既点缀!😋👍🏻👍🏻👍🏻

有机会下次再过嚟试吓佢哋啲厚多士先😁
2016-09-22
等候时间
5 分钟 (外卖送餐)
$40 (其他)