2022-02-26
食店: Kinabaji 奇納百川 🇰🇷張梁點餐👦🏻👧🏻1)$188《三文魚子海膽忌廉醬烏冬》評分(10分滿分):9️⃣食評💬:呢個三文魚子海膽忌廉烏冬個醬汁係比較少見,絕對有韓式嘅風味,醬汁有少少似韓式嘅豉油味但係再加入咗西方嘅忌廉元素☺️而且呢個醬汁亦非常之易入口,絕對係一個香港人都接受到嘅口味,烏冬裏面有唔少嘅三文魚子,食到最後都仲係好多粒,會令到你連個醬汁都想飲埋🤣海膽黎講都俾得幾大方,所以其實都幾值得一試👍🏻2)$208《芫荽鹹蛋黃炸雞》評分(10分滿分):7️⃣食評💬:呢個炸雞係超重鹹蛋喎味,假如你係鹹蛋黃控,你係絕對會愛上呢個炸雞🤣炸雞本身係超熱辣辣同埋超krispy,而且成碟炸雞係好多,非常之足料,不過反而芫荽味就唔係好濃,就算唔係太接受到芫荽嗰陣味嘅話,都應該可以食到呢一個炸雞😊3)$88《香芒熱情果蛋糕配香草雪糕》評分(10分滿分):7⃣食評💬:甜品你講個擺盤係非常之靚,首先佢有一件係熱情果芒果味嘅蛋糕,然後中間有一個士多啤梨藍莓嘅忌廉,忌廉係好soft唔係heavy果種,食完唔會覺得漏,而再嚟就係有一個雪糕👍🏻呢個甜品最貼心嘅地方,就係你唔會食死一種甜品咁悶,而且仲可以有幾種
張梁點餐👦🏻👧🏻
1)$188《三文魚子海膽忌廉醬烏冬》
評分(10分滿分):9️⃣
2)$208《芫荽鹹蛋黃炸雞》
評分(10分滿分):7️⃣
3)$88《香芒熱情果蛋糕配香草雪糕》
評分(10分滿分):7⃣
食評💬:甜品你講個擺盤係非常之靚,首先佢有一件係熱情果芒果味嘅蛋糕,然後中間有一個士多啤梨藍莓嘅忌廉,忌廉係好soft唔係heavy果種,食完唔會覺得漏,而再嚟就係有一個雪糕👍🏻呢個甜品最貼心嘅地方,就係你唔會食死一種甜品咁悶,而且仲可以有幾種唔同嘅食法,你可以Mix埋一齊食又得👍🏻就算分開嚟食都一樣得☺️啱晒大家做飯後甜品👍🏻