2022-10-09
近排都係觀塘返工,最鍾意就係返觀塘放工係觀塘實在太多美食,無論想食咩啊喺公司附近都有好多選擇。今日同事話想食韓國嘢,我哋近排都去呢間小火焰韓式咖啡聽。餐廳地方雖然唔大,但係食物嘅質素同埋選擇都非常之多。韓式烤肉特選美國牛板腱牛小排 188元,牛小排係即叫即燒,仲要係自己燒,自己控制個火候咁啲牛肉就啱啱好,牛小排肉質比較嫩滑,牛肉味香濃。牛板腱牛肉味重,脂肪比例均勻,食落去牛肉味更加香。放上鐵板10秒左右已經可以食得,另外餐廳會提供三個醬汁,我最鍾意加少少韓式辣醬,少少辣令到味道層次更加豐富。青蘋果熱情果梳打,味道幾清新,熱情果味道香甜,最啱熱辣辣嘅天氣,真係好解渴又清涼。三色雪糕窩夫 88元,賣相好吸引,三件窩夫+3個雪糕球,朱古力味香濃,芒果味甜甜地,窩夫做到好香脆,仲係熱辣辣,用窩夫配埋雪糕一齊食真係又熱又凍,口感好特別。最緊要佢唔會太甜,好適合我。收工喺度食啲嘢,放鬆一下同同事傾吓計都係一個享受。
韓式烤肉特選美國牛板腱牛小排 188元,
收工喺度食啲嘢,放鬆一下同同事傾吓計都係一個享受。