2020-10-21 54 浏览
尖沙咀燒肉推介👋🏼👋🏼冇得去旅行,唯有係尖沙咀俗稱韓國一條街食個晚餐回味一下😆😆係呢個有少許秋意嘅時節,食燒肉係一個唔錯嘅選擇呢間walk in有位即入,唔洗排隊等就最好不過啦一坐低枱面已經擺設好一啲小菜,有唔少得嘅辣泡菜,生菜,腌製青瓜,三款醬汁等等仲有兩種唔同口味嘅爐邊蛋,要襯嫩食,唔係嘅話燒到過熟,口感就似食緊雞蛋糕咁餐牌燒肉種類繁多,有套餐亦都有散叫可選,我地兩個人就選擇散叫三種肉試下先,分別叫左豬護心肉,五花肉,牛肋骨肉,每碟份量約一個拳頭大小,仲配搭埋泡菜煎餅同紫菜飯團肉呢,其實切得唔厚,只需燒到佢兩面金黃香脆就已經可以了,配搭小菜蘸一下醬汁再包住生菜一齊食,滋味無窮呢海鮮泡菜煎餅鮮味十足,煎至薄脆,賣相吸引紫菜飯團如果多番啲麻油就完美無瑕啦兩個人以上食物份量都足夠有餘,細食嘅人記得同幾個朋友一齊開心shares 🤗🤗

尖沙咀燒肉推介👋🏼👋🏼
冇得去旅行,唯有係尖沙咀俗稱韓國一條街食個晚餐回味一下😆😆

係呢個有少許秋意嘅時節,食燒肉係一個唔錯嘅選擇

呢間walk in有位即入,唔洗排隊等就最好不過啦

仲配搭埋泡菜煎餅同紫菜飯團

海鮮泡菜煎餅鮮味十足,煎至薄脆,賣相吸引

紫菜飯團如果多番啲麻油就完美無瑕啦