2019-06-11
難得婆婆想食韓燒,咁就梗係喺附近搵一間好食嘅試吓啦。成日經過樓下都見到呢一間好多人排隊,應該幾正嘅,今日就等我做乖孫,陪婆婆嚟食呀。佢呢度嘅裝飾都幾有心思,放晒燈牌,啲燈光打落黎又真係幾靚,啱晒打卡😍😌係個爐隔離已經有靚靚嘅小菜前菜擺盆,仲已經倒埋蛋汁落去個爐度,一開就有嘢食啦😍前菜同小菜都有幾多款式,有生菜啦海帶,泡菜,嗌完嘢食慢慢食住小菜等主食,啱啱好啊。呢度其實有happy hour,其實都幾抵嘅,可以用平啲嘅價錢,嗌到一個套餐嘅嘢食。咁我哋就揀咗五花肉,秘製牛肉,然後就配左$48要咗一個部隊鍋。唔好睇佢個部隊鍋未滾之前好似平平無奇,其實內藏左好多料,有豆腐,芽菜,冬菇,肉同公仔麵。唔好見佢好似都有返咁上下辣椒,以為好辣啦,其實唔辣架,婆婆都食得好開心,老人家都食到。滾咗就更加惹味啦,見到佢啲材料喺面頭飄下飄下,成陣好香嘅湯底味湧埋黎,忍唔住即刻夾起放入口食啦😋😋燒肉燒到咁上下,仲可以加蛋汁,有蒸蛋食,真係開心又正呀,婆婆都食得好滋味😚😚😚😚