2018-08-07 98 浏览
今天,約了以前舊同學一齊到將軍澳NeNe Chicken 食炸雞!到了店舖門口先見到佢地推出咗夏日限定套餐,大家不約而同就選定了呢⋯⋯套餐內有層層疊拼盤伴芝士龍蝦通心粉、黑松露蘑菇雞蛋卷、荔枝香莓沙冰及石榴檸檬沙冰!層層疊拼盤伴芝士龍蝦通心粉,中間是炸海鮮,海鮮非常新鮮香口,不得不佩服就是韓式炸物,炸得非常出色,我最為喜歡。芝士味香氣撲鼻而黏緊在通心粉上,美味到不得了!我差不多自己食了一半呢⋯⋯至於黑松露蘑菇雞蛋卷,餐廳做到雞蛋卷係心型,非常有心思,而且雞蛋蛋香內軟,大家都急不及待搶著食呢⋯⋯因爲我食緊通心粉,所以唔夠快,得返半個心型!哈哈!好似搶食咁!兩杯沙冰賣相相當吸引,真的唔捨得飲呢⋯⋯我較喜歡石榴檸檬沙冰,非常清新!好味我們一行5人除了選了個套餐外,還選了金大人串燒拼盤,串燒雞翼做到皮脆肉嫩,炸雞炸得頂呱呱。而芝士炒年糕伴拉麵及芝士蛋伴泡菜炒飯,非常惹味而又不太辣呢。我們點了兩杯新鮮士多啤梨桃酒呢⋯⋯這間炸雞無論那間分店都做到同樣出色。今天,歡度了開心的一晚!

好似搶食咁!

我們點了兩杯新鮮士多啤梨桃酒呢⋯⋯

這間炸雞無論那間分店都做到同樣出色。

今天,歡度了開心的一晚!