2019-04-25
呢間係高街新開嘅韓式炸雞店🐔舖頭勁細,啲位都有啲窄😕但無辦法啦。我係見另一個平台Book枱有折,所以試下,6點下雨天去到都有7成滿,仲有好多訂左枱,過多陣walk-in都無位了,同埋真係有韓國人黎食~老闆娘都幾Nice,有推介下有乜好食。但最好笑爆谷雞竟然唔係爆谷雞嘅招牌菜🤔😯佢Warn你炸粉比較多同埋會越食越乾,好似唔想你叫咁🤣🤣🤣但比佢講兩講,都怕怕,所以叫咗招牌炸雞配蜜糖芥末醬(無骨)(細),唔Sure個名。但嚟到發現真係幾乾,唔係好食到肉,不過有個醬好啲,都幾好味,但唔係好夠,添加咗幾次老闆娘都好Welcome!炸雞份量同雞件大細都ok。但伴碟嘅蘿蔔同泡菜真係太孤寒了。另外,仲叫咗蛋卷、飯團、粟米同魚糕湯。呢幾樣都ok嘅,份量唔細。蛋卷幾香但略嫌有丁點老,但上菜等左勁耐😕魚糕湯多料但好似有啲麵豉味唔太鐘意,呢個唔記得影相。飲品叫咗柚子梳打又出奇地幾好。今次用咗app book有50% off真係好抵,唔計另外自己coupon,每人唔使$100又夠飽。(我會用半價嘅價錢作評分)折後性價比高,但原價就不了。哈哈😄btw同一條街有另一間開咗好耐嘅炸雞店,賣啲嘢食好似,所以睇怕有一場龍
今次用咗app book有50% off真係好抵,唔計另外自己coupon,每人唔使$100又夠飽。(我會用半價嘅價錢作評分)折後性價比高,但原價就不了。哈哈😄btw同一條街有另一間開咗好耐嘅炸雞店,賣啲嘢食好似,所以睇怕有一場龍爭虎鬥。🤭