見到 @ello_donut 喺𝙺𝟷𝟷 𝚙𝚘𝚙-𝚞𝚙,超鐘意食𝚍𝚘𝚗𝚞𝚝𝚜嘅我梗係即刻要去試吓啦!𝙼𝚎𝚗𝚞上分咗甜’𝚜𝚠𝚎𝚎𝚝、雪糕’𝚒𝚌𝚎𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖同埋鹹’𝚜𝚊𝚟𝚘𝚞𝚛𝚢嘅𝚍𝚘𝚗𝚞𝚝口味,不過今次食飽飯搵甜品食,下次有機會一定要試吓鹹味款式,睇到配搭都覺得好特別😻.saw this new @ello_donut pop-up shop at k11 😋 love donuts so decided to give it a try! interesting menu 🧐 got both sweet and salty donuts 🍩 overall, its a pretty solid dessert! wasnt anything out of my expectation plus it was a bit pricey 😞 you can give it a try but it wouldnt be something i would crave 🙊.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.3/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7/10
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.3/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7/10 (只有企位)
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.5/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 6.8/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.2/10 (有機會嘅話會試鹹味)
🌟整體感覺係一個幾好食嘅甜品,但又未至於話好食到非常之驚喜,而且呢個份量同價錢就有少少貴🤏🏻✨

《𝙱𝚊𝚗𝚊𝚗𝚊 𝙲𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕》$58🌟7.3/10🌟
呢個有少少雪糕三文治嘅感覺,見到店員用氣炸鍋返熱𝚍𝚘𝚗𝚞𝚝,令到凍冰冰嘅雪糕同埋暖暖地嘅𝚍𝚘𝚗𝚞𝚝製造左少少冰火嘅感覺,幾鐘意呢個口感!而𝚍𝚘𝚗𝚞𝚝本身嘅口感都做得唔錯,外微脆內鬆軟✨
味道方面,焦糖嘅味道唔算太重,再加上淡淡嘅香蕉味雪糕,所以大家都唔使擔心過甜好膩~
不過大家真係要快快手食啊,雖然雪糕本身唔算溶得快嘅嗰一種,但加上暖暖地嘅𝚍𝚘𝚗𝚞𝚝,食到尾都有少少混亂😹