2019-06-16 23 浏览
今日同女朋友出左銅鑼灣行街,行到夜晚都係諗一個問題 : 食咩好冇咩idea既我地,都係去返百樂中心是但揀,我貪呢度多野食,揀咩都得,之前黎食餐都唔會伏得去邊,而今次就揀左22樓呢間吉列牛,因為望到幾吸引,所以試下,overall 都唔錯環境都舒服,播住流行Kpop 歌,位又舒服,野食係比較新式少少既韓式菜,而且睇門口都幾多blog訪問,見佢主打忌廉烏冬、吉列牛咁最後睇完餐牌,叫左個牛里脊套餐同忌廉咖哩烏冬試下,吉列牛就留返下次有機會再試牛里脊佢首先外皮煎到7,8成熟,入面就大約1-3成左右,淨低既就交比你自己煎到幾熟都得而我多數7成左右,女朋友就熟哂我試左舊熟哂都唔韌,還不錯而可能佢油分比較多,煎個d油會周圍彈要小心些而大啡菇就正正常常,冇咩特別而咸蛋薯條都幾值得加錢叫,味道唔會咸死,同薯條味道幾夾,而新鮮炸起熱辣辣脆脆到,幾好味烏冬幾令我驚喜,估唔到忌廉同咖喱係絕配,食落唔油膩之餘更令咖喱Creamy滑身,而配讚岐烏冬亦十分彈牙,好食

而我多數7成左右,女朋友就熟哂
我試左舊熟哂都唔韌,還不錯
而可能佢油分比較多,煎個d油會周圍彈要小心些
而大啡菇就正正常常,冇咩特別

2019-06-02