店舖細細唔顯眼,仲要晌後巷,但幫襯左一次,就會想返黎。因爲感覺似去左一個韓國家庭,由韓媽煮飯比我食,好溫馨🤗 每次黎,都好似返屋企食阿媽煮既飯,好好食,健康無味精。午市menu款式十幾個。唔知食咩好既話,望下幅牆既相,都總有幾款好想食 🤤 例如泡菜煎餅呀、紫菜壽司卷咁。我有時都會買左野飲再黎外賣紫菜卷,$30有成十件咁多,餡料又多,好抵食。而且仲會比kimchi(泡菜)。晌店度食飯仲多碟芽菜。但我最愛既第一位係軟豆腐湯跟飯。大碗滾辣辣,豆腐超軟滑。而且滑嘟嘟既豆腐豆味香濃。除左豆腐,仲有好多蔬菜,有翠玉瓜、蕃茄、蘿蔔... 真材實料好豐富。最驚喜係有好多蜆仔,令成個豆腐湯辣得更滋味😋第二位鐘意食既係蔬菜拌飯。蔬菜新鮮種類多,營養均衡又健康 😍 令我唔洗成日晏晝都要食味精或油膩野。韓式辣醬成支比我自己加,鐘意加幾多都得。不過我通常只會加好少,唔太食得辣呀嘛 😝第三位,辣炒豬肉飯。汁多味濃,拌飯一流 👍🏻 而且唔止豬肉,仲有好多椰菜。椰菜吸晒韓式辣汁,又香又辣😋 辣得黎有甜味,拌飯剛剛好。唔太食得辣既我都食得到,仲覺得好好食。呢日就食大醬豆腐湯。雖然普普通通,無特別,無驚喜。但咁啱胃口唔好

午市menu款式十幾個。

最驚喜係有好多蜆仔,令成個豆腐湯辣得更滋味😋

呢日就食大醬豆腐湯。雖然普普通通,無特別,無驚喜。但咁啱胃口唔好要清淡但唔想食粥,呢個係好好既選擇,唔會無味又好拌飯,令我有返D胃口 😌 所以呢度真係好似返屋企食飯咁,溫馨貼心。

睇舖既韓媽成日笑容滿臉,見到佢真係感覺好親切好開心 😊
2018-08-02