2023-05-18 674 浏览
通菜街一向都隐藏住唔少小店今次就去左呢间比门面嘅霓虹灯吸引住嘅韩国菜💕一坐低店员会即刻上前菜分别有泡菜同腌萝卜~泡菜系偏酸嘅好开胃💙🍴韩国金蚝($144/4pcs)一般见法国生蚝多韩国金蚝都系第一次试💕上枱只只都好大只性价比都几好~韩国金蚝相对上Creamy啲甜啲,海水味相对较淡~比较大众化嘅口味👦🏻表示比较钟意呢款💙🍴温泉蛋带子芝士汤乌冬($98)黎之前睇OP已经觉得好吸引😍上枱都系一样有两大只铺满芝士嘅带子超邪恶💕汤底都好浓仲要夹起拉晒丝~忍唔住一啖接一啖极速清晒~🍢串烧ssss餐厅主打韩式串烧配上自家制韩式魔鬼辣酱~听闻疯狂辣更香更好味不过我地小废物唔敢试😂🍴鸡软骨($14)🍴鸡翼($18/2pcs)🍴猪颈肉($18)🍴香草烧羊架($58)🍴牛脷芯($48)🍴盐烧虎虾($88/2pcs)Total叫左6款唔同嘅串烧个人最推荐烧羊架同牛脷芯💕羊架都算几大旧膻味唔算好重但烧到好香肉质几好仲好有肉汁肥瘦适中😋牛脷芯厚薄适中唔会太薄几有咬口调味唔会太重盖过左本身嘅味😋餐厅用左自家制韩式魔鬼辣酱今次我地叫左小辣味道偏甜大概只系BB辣嘅level~下次可以揾一两串试下疯狂辣究竟有几辣挑战下😂

🍴韩国金蚝($144/4pcs)

🍴温泉蛋带子芝士汤乌冬($98)

🍢串烧ssss
🍴鸡软骨($14)
🍴鸡翼($18/2pcs)
🍴猪颈肉($18)
🍴香草烧羊架($58)
🍴牛脷芯($48)
🍴盐烧虎虾($88/2pcs)

Total叫左6款唔同嘅串烧个人最推荐烧羊架同牛脷芯💕羊架都算几大旧膻味唔算好重但烧到好香肉质几好仲好有肉汁肥瘦适中😋牛脷芯厚薄适中唔会太薄几有咬口调味唔会太重盖过左本身嘅味😋餐厅用左自家制韩式魔鬼辣酱今次我地叫左小辣味道偏甜大概只系BB辣嘅level~下次可以揾一两串试下疯狂辣究竟有几辣挑战下😂💕
🍺韩国CASS啤酒($32)
第一次饮呢款啤酒几易入口几钟意又唔会好苦配埋热辣辣嘅串烧好正💙

• 韩国金蚝