2024-02-22
🇰🇷韓國街懷舊風餐廳🍻-想喺香港食韓國人主理嘅韓國菜 通常會喺尖沙咀嘅韓國街搵😏 呢間除咗喺韓國人主理 仲已經開咗廿幾年 可以一試😋 入到去裝修行懷舊風 中間有兩張大枱 好適合多人聚餐👬👭🧑🤝🧑👫 枱與枱之間都有足夠距離 寬敞乾淨 入座後 職員會先奉上三款前菜 有泡菜 魚糕同煎餅 味道唔錯㗎👻-🥘辣豬肉韓式石頭飯 $119韓國菜主食嚟講 石頭鍋飯係我嘅必然選擇 鍾意佢多蔬菜比較健康之餘 仲有機會食到飯焦 口感好豐富🤩 辣豬肉碎用咗面豉調味 加埋蛋黃 好易撈勻 唔洗額外加韓式辣醬都夠味 佢嘅飯焦我都好欣賞☺️ 鍋底刮起喺金黃色 啱啱好 咬落脆脆地 同時唔黐牙 正👍-🍗蜜糖蒜蓉炸雞 半隻 $109有6嚿左右 有髀有翼 外皮用炸粉炸到乾身🫡 內裏仍然留有水份 肉質幾軟熟😋 蒜蓉蜜糖味既香且甜 叫埋啤酒($29)配炸雞 Perfect💯-📍漢城美食尖沙咀金巴利道74-76號地舖
🥘辣豬肉韓式石頭飯 $119
🍗蜜糖蒜蓉炸雞 半隻 $109