2022-10-29
10月生日之星🌟🌟今晚一行七人,其中已有兩位朋友是生日之星!就讓我替他們出去拆一餐豐富而深刻嘅生日飯先!聽朋友介紹位於觀塘駱駝漆大廈第三座有一間專食韓國料理而且自行買生日蛋糕是免切餅費及好有氣氛的,也聽聞老闆是正宗韓國人,非常親切!今次就讓我們去體驗一下先!🥳🥳🥳環境方面: 沒有豪裝、沒有打卡位,但勝在好有住家feel,令人食得舒服,更可以放鬆心情享受這特別的晚餐!🔪🥢🥄🍴🍽服務質素: 無論老闆及店員態度~禮貌真的值得表揚,我會畀一百分💯💯💯落單後,店員會預備多啲不同款式自製的韓式小食,其實款款都好好食,但至愛的一定是泡菜囉!🎎 辣炒芝士年糕 $118使用韓式長條年糕,整碟年糕上已鋪滿芝士碎,煙韌度適中,醬汁味濃而不太辣!份量剛剛好!🎎🎎辣豆腐海鮮煲 $118一啲都唔辣,個湯仲好好飲, 可以做泡飯,好鮮味添!🎎🎎🎎 辣泡菜豬肉煎餅 $118好正宗韓國泡菜及饀料十足,切到八件,人人有伤,味道很不錯!🎎🎎🎎🎎 辣醬烤魷魚 $158原隻魷魚上碟,肉厚入味,有彈性又惹味,但唔可以食得太多,因為膽固醇高!🎎🎎🎎🎎🎎 韓式炆豬手 $338秘製炆豬手好入味,好有骨膠原及有口感, 正呀! 朋友仲攞咗嚿
🎎 辣炒芝士年糕 $118
🎎🎎辣豆腐海鮮煲 $118
一啲都唔辣,個湯仲好好飲, 可以做泡飯,好鮮味添!
🎎🎎🎎 辣泡菜豬肉煎餅 $118
好正宗韓國泡菜及饀料十足,切到八件,人人有伤,味道很不錯!
🎎🎎🎎🎎 辣醬烤魷魚 $158
🎎🎎🎎🎎🎎 韓式炆豬手 $338
秘製炆豬手好入味,好有骨膠原及有口感, 正呀! 朋友仲攞咗嚿大骨頭返屋企煲湯!😆😆😆😆
🎎🎎🎎🎎🎎🎎 燒牛肋骨(無醃)$278
燒牛肋骨自行燒五成熟,非常juicy,冇醃的牛肋骨更原汁原味,舆生菜、泡菜夾埋一起食係最佳拍檔!
🎎🎎🎎🎎🎎🎎🎎 燒辣椒醬五花肉 $138
燒五花肉真的很邪惡😈😈因為燒完再食、食完再燒,夾埋配料一起吃更加會不停手及不停口!
🎎🎎🎎🎎🎎🎎🎎🎎 原來店舖隔離有醬油 蝦及醬油蟹賣,然後取去店舖加工,老闆仲私下整幾個好味飯團給大家品嘗,我哋仲買埋韓國米酒及菠蘿燒酒,真係非常豐富!🍺🍻🍶🥃🧊
👨🏻🔬🤵🏽♂️ 最後向店員取出蛋糕向朋友慶祝生日時,等了一會再一會,原來老闆在電視螢幕上揀首英文生日歌之餘,全場燈光突然調暗為生日朋友送上一曲,現場真心勁有氣氛! 加上老闆在不知情況下呈獻一個靚靚生日蛋糕,一包韓式紫菜及一支韓國酒送給朋友作為生日禮物!🎁🎁🎁講真不是主角的我見到都開心及有驚喜😍🤩🥰老闆的細心看得出無論食物、環境、氣氛都超級好,超級享受!一定有下次💞💯❤💯💕💯💛💯💖