2025-03-13 332 浏览
雖然係阿女考試,但係媽咪壓力都會爆燈💣所以趁有時間就同朋友去食餐好嘢輕鬆吓❤️來自韓國40年老字號韓鍋酒舍 ,大部份材料都係韓國🇰🇷進口,主打醒神暖胃嘅解酒湯同牛腸火鍋🍲香港唔太多地方有牛腸食,所以見到牛腸火鍋,即刻點嚟試下🥰用上乘牛骨熬製而成嘅湯底再加埋惹味韓式特製辣醬,呢一個配搭食極都唔會厭🍴牛腸清得好乾淨而且小腸爽口彈牙一點都唔油膩🤤火鍋裏面有大量蔬菜🥗吸哂湯汁精華,超級美味。另外我哋都叫咗選用韓國頂級韓牛牛腩嘅牛腩薄切🐮牛肉肉香脂肪分布匀均,牛味甚濃,加入牛腸鍋裡沾滿醬汁,非常惹味🍽️最後我哋加左咗個炒飯🍚當個鍋食到差唔多嘅時候,侍應就會幫手處理👩‍🍳加入紫菜同泡菜炒至乾身,本身食得飽飽嘅我哋都因為泡菜嘅酸味同炒飯嘅香忍唔住食返碗😅食韓國嘢當然要配酒🍶飲傳統水果酒先夠地道。我哋就叫咗擁有黃金水果美譽之稱嘅覆盆子美容酒。選用韓國本土原產優質健康覆盆子,14度低酒精度,入口順滑柔厚,口感極佳。
雖然係阿女考試,但係媽咪壓力都會爆燈💣
所以趁有時間就同朋友去食餐好嘢輕鬆吓❤️