2021-03-23 68 浏览
番工後少左過黎呢條韓國街搵食 🛖 呢間小店同附近的好唔同,相對簡單、寧靜,因為主打健康住家菜,唔賣炸雞、卷蛋~泡菜餃子王🥟大大粒好得意,入面餡料亦好豐富濃郁,係有少少辣既,不過仲有餃子王選擇呀牛排骨湯 🍲今晚忽然天氣下降左好多, 又涼浸浸,飲碗熱湯♨️ 入面係濃郁但淋既牛排、洋蔥、胡椒,唔會好鹼,仲有好爽口既韓式粉絲,另外可加飯/ 蕎麥麵架炒豬肉石鍋芝士拌飯🧀石鍋飯必然係我既首選,材料豐富好食:紫菜、蘿蔔絲、豬肉... 芝士! 😍加埋醬汁之後,係熱辣辣的石鍋入面親手攪勻晒去,仲可以拉芝,都唔錯架,又可以整少少飯焦食韓式煎餃子-蔘雞🥟🥟皮薄但脆👍 入面有肉粒、粉絲,亦無嘜味精味道,不過就好似唔係每件都有蔘雞味

泡菜餃子王🥟

牛排骨湯 🍲