2023-01-27
🇭🇰 深水埗- M W Korea House沛今次係深水埗發掘到一間食韓國菜嘅小店啦😚雖然鋪頭細細但食既係傳統韓國小店既味道🫶🏻當日見到佢地KEEP住好多人叫外賣同埋有人係外面等位😆我係唔執輸要去食下既人✌🏻⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗☑️整體方面:員工服務友善 會主動介紹暢銷食物及協助👍🏻由於小店空間有限,需要齊人入座的(大家去食記得齊人等位🥰)食物即叫即整,所以都需要少許時間等待,但OK的因為食物真係熱辣辣上枱🙌🏻👅 煎雞蛋卷*芝士*(⭐7/10) $88呢個雞蛋卷一大賣點相信就係個蛋卷上面寫住嘅韓文😹店員一送到嚟就話我地知原來句韓文係解:謝謝~~寫得咁靚梗係打卡先😈但記得快啲食啊!因為芝士拉絲效果要快食先有效果😎同埋真係好足料 大大份 蛋味極重~👅 迷你泡菜煎餅(⭐9/10) $98最愛既泡菜煎餅 必食啊~~熱辣辣送到嚟已經加哂分,仲要個泡菜餅超厚實,煎到外面脆卜卜,內裏爆泡菜,又唔會話好多粉或者食落成口油👍🏻所以大讚佢個泡菜煎餅啊 好少地方可以做到咁厚實而又真係足料😍👅 厚切五花腩芝士泡菜拉麵(⭐8/10)$88佢個五花腩心心
👅 煎雞蛋卷*芝士*(⭐7/10) $88
👅 迷你泡菜煎餅(⭐9/10) $98
👅 厚切五花腩芝士泡菜拉麵(⭐8/10)$88
佢個五花腩心心眼😍員工勁好啊,一送到嚟已經講定可以幫我地剪細細舊食,果然剪完細細舊好好咬,肥瘦適中😋而個拉麵食完暖苙苙好正~~同埋唔辣㗎😉
👅 韓式紫菜飯卷* 牛肉(⭐8/10) $58
👅 韓式紫菜飯卷* 吞拿魚(⭐7/10) $58
兩隻比較下我會鍾意牛肉飯卷多啲,不過佢兩種飯卷都包得好大嚿同埋好實,唔會話好鬆散,但卷入面仲包咗:紅蘿蔔絲,蛋絲,黃蘿蔔,波菜…食落係滿滿既餡料👍🏻而且連啲芝麻都放咗好多喺上面 加埋麻油 個飯卷特別香口😍
👅 香蕉牛奶沙冰(⭐7/10) $45
👅土多啤梨牛奶沙冰(⭐8/10) $45
係綿綿嘅沙冰啊,飲落好清新😌佢有啲似韓國飲嘅牛奶變咗做沙冰😍又唔會過甜 幾好👍🏻
🎏地址:沛 (深水埗)
深水埗福華街178A號地舖
#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows#深水埗#深水埗美食 #深水埗餐廳 #韓國菜 @mw.korea.house
按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_深水埗