2024-05-09 18 浏览
今晚放工又同朋友系尖沙咀揾食韩国嘢晚餐,今次简左一间系韩国街既传统韩国餐厅 - 家家户户。红砖墙身,红色门,好有童话feel咁呢度嘅装修风格比到人一种好warm嘅感觉就如置身于传统嘅韩国家庭享受紧韩式家庭料理一样干净企理,时间尚早,未有太多人菜式选择多,有多款配搭既套餐组合我同朋友叫左两个sets牛肉饭套餐一上菜,卖相超级靓嘅牛肉饭😍炒牛肉份量超多,劲大份!同椰菜洋葱,杂菜等等炒埋一齐,牛肉鲜嫩,好好味,有菜有肉均衡饮食!饭嘅份量啱啱好。唔得唔提吓套餐嘅配菜,有四款,有辣辣泡菜、甜甜薯仔、麻油韭菜花同埋好好味嘅鱼糕,全部都系韩国嘅特色配菜!最后餐仲配埋一个紫菜汤,味道啱啱好!炒牛肉饭套餐牛肉肉质嫩而不肥腻,用左简单配菜:红萝卜同洋葱炒就已经做到色香味俱全,用铁盘装住,上菜嘅时候仲听到渣渣声,呢个炒牛肉送饭一流!

红砖墙身,红色门,好有童话feel咁

干净企理,时间尚早,未有太多人

菜式选择多,有多款配搭既套餐组合

我同朋友叫左两个sets

牛肉饭套餐

最后餐仲配埋一个紫菜汤,味道啱啱好!

炒牛肉饭套餐