2023-12-01 76 浏览
琴日去完大壩街食西餐,走嘅時候,發現原來海壩街都有好多嘢食,最近成日睇韓劇,見到間韓國炸雞店,就好想食😍,個friend 話今日會去荃灣整甲,整完陪我食,朋友真係好重要🤣。我哋去咗李家,因為上網睇話出名炸雞,所以試吓,我哋叫咗一個辛辣麵同兩個主食,主菜份量都幾多,都食唔晒。半半炸雞(原味+甜辣)$178一半原味、一半甜辣味,原味都醃得好夠味,而甜辣味,甜辣醬可以包圍住炸雞,好正!唔太辣。炸雞外皮香脆,肉嫩多汁,怪得之韓國人咁鍾意食炸雞😆。燒五花腩肉 $208五花腩兩邊燒得焦香,兩邊香脆,食落juice,豬腩肉配上蔥絲、泡菜加辣醬,真係完美嘅配搭👍。辛辣麵 $58辛辣麵加蛋,識食一定咁食🤤,屋企唔煮出街食,就係要用埋韓國人嘅煲,咁先食出辛辣麵嘅原汁原味🤣。另有加一服務費📍店舖資料:李家(荃灣)地址: 荃灣海壩街16號地舖#foodieismylifehk #hongkong #food #foodshare #eatstagram #yummy #hk #hkig #fooddaily #happy #foodies #吃貨 #相機食先 #foodie #yum #純粹分享個

我哋去咗李家,因為上網睇話出名炸雞

半半炸雞(原味+甜辣)$178

燒五花腩肉 $208

辛辣麵 $58

另有加一服務費

📍店舖資料:李家(荃灣)
地址: 荃灣海壩街16號地舖

#foodieismylifehk #hongkong #food #foodshare #eatstagram #yummy #hk #hkig #fooddaily #happy #foodies #吃貨 #相機食先 #foodie #yum #純粹分享個人感覺 #記録 #食好西 #味道是主觀的 #香港探店 #香港美食#假日好去處 #韓國菜#韓國炸雞 #荃灣美食 #海壩街