老公今年生日,我哋終於唔洗係麥當勞慶祝啦!問親老公想食乜,佢就一定答,老婆想食乜佢就想食乜,咁我真係唔知食乜好,所以決定行到邊食到邊。當日行咗成日街街,去到尖沙咀金巴利道,見到呢間韓國餐廳,菜式種類繁多,環境整潔,又乾淨,座位又夠寬闊唔迫,所以就入咗去試吓。🤣🤣🤣漢城美食 Han Sung 地址:尖沙咀金巴利道74-76號地舖韓式小食(三小碟)泡菜 - 唔太酸,唔辣,好爽口魚片 - 唔太特別韭菜煎餅 - 好食呀,點埋年糕個汁,簡直正正子甜辣雞翼$88好香脆,甜辛辣又好味,甜甜哋,小小辣,超JUICY,我最鍾意嘅係佢唔係全隻都唔係撈晒甜辣醬,仲有大約1/4係冇,咁就唔會只食到甜辣醬味,又可以食到佢雞翼嘅原味。😀😀😀香辣豬肉紫菜飯卷 $84辣豬肉好出色,配料超多,如果再多少少麻油味仲一流。😆😆😆炸醬麵 $89有驚喜喎,其他地方食會偏甜,佢又唔會,味好好食之餘,仲要唔係公仔麵,麵質好彈牙,又滑,大家可以一試。😃😃😃拉麵(公仔麵)炒年糕 $95我同老公一致認為係最好食的,味道好味,我食以上咁多樣食物,都要點呢個拉麵年糕汁嚟食,年糕又滑又彈牙,醬汁超好味,甜、酸、辣在一身,簡直汁都唔放過。😋😋😋

漢城美食 Han Sung
地址:尖沙咀金巴利道74-76號地舖

韓式小食(三小碟)
泡菜 - 唔太酸,唔辣,好爽口
魚片 - 唔太特別
韭菜煎餅 - 好食呀,點埋年糕個汁,簡直正正子

甜辣雞翼$88

香辣豬肉紫菜飯卷 $84
辣豬肉好出色,配料超多,如果再多少少麻油味仲一流。😆😆😆

炸醬麵 $89

拉麵(公仔麵)炒年糕 $95

原來佢哋韓國人主理,唔敢得美味咁正宗,呢間真係可以回頭之選。👍👍👍

整體評分:最高為🌕🌕🌕🌕🌕
味道:🌕🌕🌕🌕
服務:🌕🌕🌕🌕
環境:🌕🌕🌕🌕
地點:🌕🌕🌕🌕
回頭率:🌕🌕🌕🌕

🌟🌟🌟必食推介:拉麵(公仔麵)炒年糕、炸醬麵、甜辣雞翼🌟🌟🌟

#漢城美食 #韓國菜 #韓國 #尖沙咀 #尖沙咀美食
#尖沙咀好去處 #香港韓餐 #韓式料理 #香港 #香港美食 #打卡 #香港好去處 #食好西 #烹飪 #美食 #食譜 #購物 #煮食飲食 #winnie_winnie21 #shopping #cooking #Hkfoodblogger #foodieshk #hkfoodblog #hkfoodies #hkeats