2024-04-16
位於尖沙咀嘅漢城美食,絕對係一間值得去的韓式餐廳!漢城美食開店已有超過20年歷史,係尖沙咀區內開業最長嘅韓式餐廳,同時亦係區內最經濟實惠嘅韓式餐廳。入去第一眼就感受到濃濃韓國風,店外嘅靚靚彩繪牆超吸引,店內簡潔大方嘅裝潢又仿如置身韓國當地餐廳。漢城美食更設有特別優惠價俾學生享用,亦好適合一家大小嘅聚餐。到咗漢城美食,首先會獲贈三款道地韓國小菜,包括香辣泡菜、爽脆韭菜同薄餅,開胃又好味。我地叫左一支韓劇主角慣常飲嘅韓式生米酒,用碗黎飲好有韓風情調。今次我哋各自點咗一道主菜。我揀咗醬油蟹,個蟹腳肥美鮮香,浸泡在濃郁醬汁中,入口即溶好美味。尤其係個蟹蓋撈飯,可謂一流,食得特別滿足。朋友揀咗牛尾湯,牛肉軟爛鮮嫩,將湯配埋清香白飯真係好養胃。漢城美食除咗有以上幾款經典菜色,仲有非常多元化嘅韓式料理選擇,絕對能夠滿足各路食客嘅需求。作為韓國人主理嘅餐廳,漢城美食所提供嘅菜式自然正宗地道。如果你鍾意體驗正宗韓國飲食文化,漢城美食絕對係你唔可錯過嘅選擇,環境、食物同服務都超乎水準,令人難忘。
朋友揀咗牛尾湯,牛肉軟爛鮮嫩,將湯配埋清香白飯真係好養胃。
作為韓國人主理嘅餐廳,漢城美食所提供嘅菜式自然正宗地道。