2018-08-02 924 浏览
葵芳葵涌人多车多,写字楼货仓林立,要系lunch出去揾位食饭真系几难。今日想食得清淡少少,谂起其实葵芳无几多间粥店,唯有去食靠得住啦。其实佢lunch个餐牌选择都几多,住何一款粥品面食,加配唔同价钱就可以有个小食,菜或者系傻子都得,要几饱有几饱。我地叫左两个粥,加20蚊配个油菜,其实20蚊加几条菜就一定唔抵架喇,但是菜系一日营养所需,每餐都应该摄取一定嘅蔬菜先健康,同埋要求左餐厅少油,都做得几周到。我食左碗皮蛋瘦肉粥,粥底算几绵滑,皮蛋份量都唔少,而猪肉系一丝丝咁碎上嘅,唔系干柴咁一片片。不过份量就细碗左少少,女孩子食都唔觉好饱。仲有样有趣嘅食佢无得攞飞,要你系门口排队等入,而虽然入面有数张吉枱但佢都唔会叫人入座架㖞,好奇怪。

2018-07-30
等候时间
15 分钟 (堂食)